Merkel ÎNGROAPĂ și partidul! CDU, la cel mai scăzut nivel din ultimii 14 ani

Merkel ÎNGROAPĂ și partidul! CDU, la cel mai scăzut nivel din ultimii 14 ani

Cota de popularitate a alianței conservatoare CDU-CSU a cancelarului german Angela Merkel a ajuns la cel mai scăzut nivel din iulie 2002 din cauza politicii sale a frontierelor deschise pentru migranți, potrivit unui sondaj publicat duminică, relatează AFP.

Conform sondajului publicat de cotidianul Bild am Sonntag, doar 34% dintre persoanele chestionate au afirmat că au o opinie favorabilă față de Uniunea Creștin-Democrată (CDU) a Angelei Merkel și partenerul său Uniunea Creștin-Socială (CSU), în scădere cu două procente.

Partidul Social Democrat — care face parte din coaliția la guvernare — a scăzut cu un procent în intențiile de vot, ajungând la 24%, conform sondajului realizat în perioada 21—27 ianuarie în rândul a 1.638 de persoane.

Pe de altă parte, partidul antiimigrație Alternativă pentru Germania (AfD), care a stârnit un scandal sâmbătă după ce a sugerat că responsabilii de securitate de la frontieră ar trebui să tragă asupra migranților care încearcă să intre în țară ilegal, a atins un record de 12% din intențiile de vot, în creștere cu două procente față de precedentul sondaj publicat duminca trecută.

Germania, care a primit 1,1 milioane de solicitanți de azil în 2015, se confruntă cu o creștere a îngrijorărilor populației legate de capacitatea sa de absorbție a fluxului migratoriu masiv.

Politica Angelei Merkel în problema migranților este din ce în ce mai puțin acceptată în țara sa: 40% dintre germani, potrivit unui sondaj publicat vineri de revista Focus, consideră că ar trebui să renunțe la funcție din cauza politicii sale de primire a refugiaților, chiar dacă ea a anunțat recent o serie de restricții privind imigrația.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”