Merkel: O coaliție de stânga este un experiment pe care Germania nu și-l poate permite

Merkel: O coaliție de stânga este un experiment pe care Germania nu și-l poate permite

Cancelarul german Angela Merkel a declarat sâmbătă că o coaliție de stânga din trei partide fără formațiunea sa conservatoare Uniunea Creștin-Democrată (CDU) este un experiment pe care Germania nu și-l poate permite, relatează DPA.

Pentru a înlătura formațiunea Angelei Merkel de la guvernare, Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga) — al doilea cel mai mare partid din Germania — ar avea nevoie de sprijinul Die Linke (stânga radicală) și de Verzi (ecologiști). Această alianță nu ar avea precedent la nivel național.

"Trăim vremuri nesigure. Nu ar trebui să ne permitem să intrăm în experimente în acest moment", a declarat Merkel în timpul unui miting electoral în orașul Binz, cu nouă zile înainte de alegerile legislative din Germania.

Merkel a criticat SPD pentru că nu a adoptat o poziție clară cu privire la o coaliție formată din cele trei partide.

"Nu avem un răspuns la această întrebare — ar fi pregătiți să intre într-o coaliție roșu-roșu-verde sau nu?", a spus ea, referindu-se la culorile oficiale ale partidelor de stânga.

Șefa guvernului german s-a adresat sâmbătă unui public format din circa 5.000 de susținători, notează DPA.

Conform ultimelor sondaje de opinie, Uniunea Creștin-Democrată, formațiunea pe listele căreia candidează Angela Merkel, este creditată cu 36% din intențiile de vot, în timp ce Partidul Social-Democrat este creditat cu 23% din voturi.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro