Mesajul dur al lui Ioan Holender, pentru cancelarul Nehammer: Iubita noastră Austrie, cu Viena cu tot, va rămâne cu „c...l în baltă!“

Mesajul dur al lui Ioan Holender, pentru cancelarul Nehammer: Iubita noastră Austrie, cu Viena cu tot, va rămâne cu „c...l în baltă!“

Ioan Holender, unul dintre cei mai valoroși artiști români care a făcut carieră la Viena, a transmis un mesaj către cancelarul austriac, într-o scrisoare prin intermediul cotidianului Libertatea .

Ioan Holender a fost 18 ani directorul Operei vieneze FOTO Adevărul

Director al Operei din Viena timp de 18 ani, românul s-a arătat indignat de decizia Austriei de a bloca aderarea României la spațiul Schengen.

În mesajul său, artistul îi cere cancelarului austriac Karl Nehammer să rectifice cu prima ocazie decizia care a făcut să se simtă „jenat, ba chiar rușinat de hotărârea acestui Guvern, care acționează în politică externă în interes propriu și limitat, doar în folosul partidului”. Holender este cetățean austriac, a primit cele mai înalte distincții, fiind un personaj foarte cunoscut în cadrul societății.

Amintind că este „cetățean austriac, distins cu cele mai înalte decorații, respectat și foarte cunoscut în cadrul acestei societăți”, Holender îi transmite cancelarului Nehammer că l-a făcut să se simtă „jenat, ba chiar rușinat de hotărârea acestui Guvern, care acționează în politică externă în interes propriu și limitat, doar în folosul partidului”.

"Partidul speră să recâștige simpatia alegătorilor"

Artistul este de părere că prin blocarea României la Schengen, partidul aflat la guvernare în Austria speră să recâștige simpatia alegătorilor săi (alegerile apropiindu-se cu pași repezi), arătându-se împotriva imigranților, al căror număr, într-adevăr, crește în mod accelerat.

Acesta mai spune în mesajul săpu că are speranța că „actuala decizie va fi rectificată în curând, la următoarea întrunire, și că României i se va face dreptate prin anularea prezentei rezoluții Schengen, și că astfel iubita noastră Austrie cu Viena cu tot, va rămâne cu «curul în baltă», cum se spune în Banatul meu iubit!” .

Cel mai longeviv director al Operei din Viena

Numele: Ioan Holender

Data şi locul naşterii: 18 iulie 1935, Timişoara

Starea civilă: căsătorit, are trei copii

Studiile şi cariera: A studiat mecanica la Universitatea „Politehnica“ din Timişoara, dar a fost exmatriculat pentru că a ţinut un discurs în timpul revoltei studenţilor din Timişoara.

Între anii 1960 şi 1962 a studiat muzica clasică la Conservatorul de Stat din Viena.

În perioada 1962-1966 a cântat ca bariton la teatrele de operă din Viena, „Klagenfurt“ şi „Sankt Pölten“.

Din 1966 a devenit agent de impresariat artistic şi manager muzical la Agenţia de teatru „Starka“, pe care, ulterior, a preluat-o, devenind Agenţia de impresariat artistic Holender“.

În 1988 a devenit secretarul general al Operei din Viena şi al Volksoper (Opera pentru popor), urmând ca din 1992 şi până în 2010 a ocupat funcţia de director al Operei de Stat din Viena. Este cel mai longeviv director din istoria Operei vieneze.

Din 2003 este preşedinte şi director artistic al Festivalului Internaţional „George Enescu“ din Bucureşti.

Locuieşte în: Viena, Austria

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”