Mesajul josnic cu care i-a răspuns un creștin lui Vasile Bănescu: „Homo e mă-ta”

Mesajul josnic cu care i-a răspuns un creștin lui Vasile Bănescu: „Homo e mă-ta”

Un creștin l-a înjurat pe Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, după ce acesta a lăsat un comentariu la o postare a scriitorului Mihai Neamțu.

Petiția pentru sărbătorirea Paștelui după calendarul astronomic a dus la o ruptură între intelectuali de marcă ai României. Fiecare și-a expus pe pagina de Facebook propriile opinii în mod academic. Comentatorii nu s-au ridicat la același nivel de decență.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a comentat la o postare de-a lui Mihail Neamțu, în mod ironic: „Ecce Homo! Viitorul de AUR țara noastră are!”.

Un fan de-al acestuia din urmă a venit cu o replică jignitoare față de mesajul lui Bănescu: „Homo e mă-ta“, a comentat acesta.

Adrian Papahagi și Vasile Bănescu se numără printre cei care au rupt prietenia cu Mihail Neamțu, care în ultimele zile s-a plasat într-o tabără extrem de conservatoare a Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privind tema Paștelui comun între ortodocși și catolici.

Petiția pentru sărbătorirea Paștelui după calendarul astronomic a fost inițiată de intelectuali de marcă ai României, printre care se numără Teodor Baconschi, Adrian Papahagi, Ana Blandiana, Andrei Pleșu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”