Mesajul lui Donald Trump către americani de Thanksgiving: un apel la unitate

Președintele ales al SUA, Donald Trump, și-a chemat conaționalii la unitate cu prilejul sărbătorii Thanksgiving, ziua recunoștinței, instituită de primii coloniști europeni pentru a-i mulțumi lui Dumnezeu pentru primele recolte, transmite AFP.

Într-un mesaj video difuzat miercuri în rețelele sociale de pe internet, președintele ales al SUA a spus, privind direct în obiectivul camerei: "Mă rog ca în această zi de Thanksgiving, să începem să vindecăm dezbinările dintre noi și să mergem înainte ca o țară unită, întăriți de un proiect comun și a unei voințe într-adevăr comune".

"Tocmai am încheiat o lungă și dureroasă campanie electorală. Emoțiile sunt proaspete și tensiunile nu se vindecă pur și simplu peste noapte. Din păcate, asta nu merge repede, dar acum avem în față ocazia să facem împreună istorie, să aducem o schimbare reală la Washington, siguranță reală în orașele noastre și prosperitate reală în comunitățile noastre, inclusiv în interiorul orașelor (n. red. — zonele sărace, spre deosebire de suburbiile mai bogate). Este atât de important pentru mine și atât de important pentru țara noastră. Dar, pentru a reuși, trebuie să înrolăm efortul întregii noastre națiuni", a declarat el.

Thanksgiving se sărbătorește anual în Statele Unite în a patra joi din noiembrie.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Urmează două rețineri la vârful politicii...

2 BREAKING CCR a respins sesizarea președintelui Iohannis și a decis că Parlamentul stabilește data alegerilor p…

3 Asta se lasă cu pușcărie! / DOCUMENTUL care confirmă că la Sectorul 1 s-au găsit în urne mai multe buletine de v…

4 Ca-n filme! Ea este consiliera PNL care l-a prins pe omul lui Tudorache cu procesele verbale moșmondite!

5 ȘOC la vârful UE! Fondarea unei noi UE fără Ungaria și Polonia! Premierul Olandei încalcă în premieră un tabu …