Mesajul unui avertizor de integritate: Situația este tragică pentru pacienții infectați cu SARS-COV-2

Mesajul unui avertizor de integritate: Situația este tragică pentru pacienții infectați cu SARS-COV-2

Situația este tragică pentru pacienții infectați cu SARS-COV-2, dezvăluie  Curentul .

De distribuirea pacienților români se ocupă deja vestitul CNCCI, Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției.

CNCCI centralizează locurile disponibile din întreaga țară, fie ele în spitale COVID, non-COVID sau de suport COVID. Însă astăzi, în București nu mai e niciun loc disponibil, iar la nivel de UPU (unitate de primiri urgențe) din spitalele non-COVID există astăzi pline de pacienți COVID pozitivi, în stare gravă, unii intubați chiar, ce nu pot fi transferați niciunde din lipsa de locuri. Medicii în aceste moment încalcă legea (în UPU, pacienții nu pot staționa mai mult de 6 ore și în secțiile non-COVID nu au voie să fie tratați pacienții cu COVID).

Așa cum se poate vedea în mesajul primit de la un avertizor de integritate din CNCCI, situația e tragică, 47 de pacienți neavând unde să fie internați. IOT se referă la intubare, CPAP, cu mască de oxigen (Continuous positive airway pressure – Presiune pozitivă continuă în căile aeriene).
Așadar la SUUB sunt 10 pacienți din care 3 intubați și 2 la oxigen, la Floreasca 12 pacienți din care 2 intubați, restul la oxigen, Elias, Colentina, Marius Nasta, Matei Balș și Victor Babeș pline ochi.



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...