Messi, bornă fantastică atinsă la 35 de ani: Bilanțul golurilor sale la nivel de club

Messi, bornă fantastică atinsă la 35 de ani: Bilanțul golurilor sale la nivel de club

Superstarul argentinian Lionel Messi a atins bariera de 700 de goluri marcate la nivel de club, duminică seara, cu ocazia meciului câştigat în deplasare de echipa sa, Paris Saint-Germain, în faţa formaţiei Olympique Marseille (scor 3-0), în campionatul de fotbal al Franţei.

Messi, campion mondial cu selecţionata Argentinei la finele anului trecut, a punctat în minutul 29 al meciului de pe Stade Velodrome, în care francezul Kylian Mbappe a reuşit o dublă (25, 55) şi a ajuns la un total de 200 de goluri înscrise pentru PSG, devenind golgheterul all-time al clubului parizian, la egalitate cu uruguayanul Edinson Cavanii, ambii cu 200 de goluri.

Potrivit Federaţiei internaţionale de istorie şi statistică a fotbalului (IFFHS), Messi este al doilea jucător din istorie care a marcat 700 de goluri la nivel de club, după portughezul Cristiano Ronaldo (709).

În vârstă de 35 de ani, fotbalistul argentinian a înscris 672 de goluri în 778 de meciuri disputate pentru fosta sa formaţie, FC Barcelona, la care a evoluat timp de 17 sezoane, de la începutul carierei sale şi până în vara anului 2021, când a semnat cu PSG, grupare pentru care a reuşit până în prezent 28 de goluri în 62 de partide. Lionel Messi a marcat, totodată, 98 de goluri în 172 de meciuri disputate în tricoul selecţionatei Argentinei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro