Messi, desemnat de Forbes sportivul cu cele mai mari câştiguri în ultimul an

Messi, desemnat de Forbes sportivul cu cele mai mari câştiguri în ultimul an

Celebrul fotbalist argentinian Lionel Messi a fost desemnat de revista Forbes drept sportivul cu cele mai mare câştiguri în ultimul an, recâştigându-şi poziţia de la luptătorul de arte marţiale mixte Conor McGregor, transmite DPA.

Jucătorul de 34 de ani al echipei franceze Paris Saint-Germain a câştigat 130 de milioane de dolari în ultimele 12 luni (perioadă încheiată la 1 mai 2022), potrivit Forbes, conducând în ierarhia sportivilor cu cele mai mari venituri, la fel ca în 2019. Forbes a făcut estimări ale veniturilor din salarii şi sponsorizări care sunt considerate la scară largă. Anul trecut, Messi a fost pe locul secund, după McGregor.

Pe locul al doilea pe această listă se află baschetbalistul american LeBron James, de la LALakers, cu 121,2 milioane de dolari, iar al treilea este fotbalistul portughezul Cristiano Ronaldo, de la Manchester United, cu 115 milioane de dolari.

LeBron James a spulberat astfel recordul pentru un jucător din NBA, 96,5 milioane de dolari, stabilit anul trecut.

În top cinci se mai află fotbalistul brazilian Neymar (PSG), cu 95 de milioane de dolari, şi baschetbalistul Stephen Curry, triplu campion al NBA cu Golden State Warriors, 92,8 milioane de dolari.

Tenismanul elveţian Roger Federer se află pe locul şapte (90,7 milioane), deşi a jucat doar şapte turnee în 2021, în timp ce McGregor a ieşit din top 10.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Primele imagini de la arestarea asasinilor plătiți de Rusia pentru a-i ucide pe ministrul ucrainean al Apărării şi pe generalul Kirilo Budanov, …

2 „Guvernatorul” instalat de ruşi în regiunea Herson ar fi fost otrăvit de menajera sau bucătarul său

3 ULTIMA ORĂ Rușii au încercat să-l asasineze pe generalul Kirilo Budanov, șeful serviciului de informații militare de la Kiev

4 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

5 Foarte interesante amănunte!