Metoda ingenioasă prin care un fermier ucrainean și-a deminat pământul pe care face agricultură VIDEO

Metoda ingenioasă prin care un fermier ucrainean și-a deminat pământul pe care face agricultură VIDEO

Deoarece nu are timp să aștepte ca armata să vină să demineze pământul, un fermier din satul Harkove a recurs la o metodă ingenioasă pentru curățarea terenurilor.

Un fermier ucrainean și-a echipat tractorul cu panouri de protecție luate de la tancurile rusești și îl operează prin telecomandă pentru a demina pământul, relatează Reuters.

După ce rușii au plecat din estul Ucrainei , terenurile au rămas pline de mine, ceea ce face periculoasă practicarea agriculturii. Și cum perioada lucrărilor de primăvară nu putea fi amânată până trupe speciale vor elimina minele, Oleksandr Kryvtsov, proprietarul unei companii agricole din satul Hrakov, a decis să facă singur acest lucru.

Fermierul a proiectat un tractor controlat de la distanță, care ar putea rezista la explozii fiind blindat cu componente luate de la vehicule militare rusești. Tractorul este ghidat de la distanță cu ajutorul unui sistem instalat în cupa unui excavator.

"Am început să facem acest lucru pentru că a venit timpul de însămânțare a culturilor și nu putem face nimic pentru că serviciile de salvare sunt foarte ocupate", a declarat Kryvtsov pentru Reuters.

"Am trecut peste o mină antitanc. Protecția a fost spulberată (dar) tractorul este în siguranță", a spus el." Toată lumea e în viață și în siguranță. Echipamentul a fost restaurat și reparat."

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Trăiește și cu amanta în casă și cu soția. Vrea să pară model pentru societate, dar el de fapt e cel mai mare escroc”

2 De citit...

3 Halep, dopată. Straniul caz al suplimentului contaminat. Nu a mai fost produs din 2018, dar a ajuns la Simona în 2022

4 S-a elucidat misterul tinerei moarte din Mamaia Nord. Este DJ Lalla, în vârstă de 34 de ani

5 Judecătorii și-au mărit ieri salariile, retroactiv. Statul va fi pus să plătească și dobânzi penalizatoare