Mexic: A şaptea crimă împotriva unui jurnalist de la începutul anului

Mexic: A şaptea crimă împotriva unui jurnalist de la începutul anului

Un jurnalist a fost descoperit mort marţi în portbagajul unei maşini abandonate în statul Morelos din Mexic, fiind vorba de al şaptelea caz de jurnalist ucis de la începutul anului în această ţară, au anunţat autorităţile, potrivit AFP.

Corpul neînsufleţit al lui Rogelio Barragan, directorul site-ului de ştiri Guerrero Al Instante, a fost descoperit "cu răni la faţă şi cu o rană în zona creierului", a precizat procuratura statului Morelos, fără a furniza alte informaţii.

Jurnalistul avea mai mult de zece ani de experienţă, a subliniat organizaţia de apărare a libertăţii presei Reporteri fără Frontiere (RSF).

"Vom continua să anchetăm mai mult pentru a ne asigura că asasinatul a avut legătură cu munca sa", a declarat pentru AFP Balbina Flores, directoare a RSF din Mexic. Portalul Gerrero Al Instante are ca angajaţi circa zece jurnalişti.

Mexicul se numără printre ţările cele mai periculoase pentru presă, cu peste 100 de jurnalişti ucişi după 2000 pe fondul violenţelor legate de traficul de droguri şi de corupţia politică. Majoritatea acestor crime rămân nepedepsite.

În 2018, zece jurnalişti au fost asasinaţi în diferite regiuni ale ţării. Pentru 2019, conform unui bilanţ la RSF, Mexicul este ţara unde, de la începutul anului, au fost omorâţi cei mai mulţi jurnalişti. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Banii City Insurance s-au dus în buzunarele cumnatului lui Adrian Năstase?

2 Un șobolan al Securității care a supraviețuit „democrației”

3 Dragnea va anunța duminică formarea unui nou partid

4 Cine sunt cei doi medici care au creat mitul Ivermectinei ca „leac miraculos” pentru COVID-19

5 Cine sunt animalele care au umplut de sânge un activist de mediu şi doi jurnalişti, într-o pădure din Bucovina