Mexic: Doi agenţi ai Interpol au fost ucişi în timp ce încercau să prindă un bărbat căutat de FBI

Mexic: Doi agenţi ai Interpol au fost ucişi în timp ce încercau să prindă un bărbat căutat de FBI

Doi poliţişti mexicani ai Interpol au murit miercuri în statul Puebla din centrul Mexicului în încercarea de a prinde un bărbat căutat pentru omor în SUA, au anunţat autorităţile locale, relatează AFP.

Cei doi agenţi au fost agresaţi "de un individ înarmat în timpul operaţiunii (...) în cadrul căreia trebuia executat un mandat de arestare provizoriu pentru extrădarea internaţională", se arată într-un comunicat al procurorului general.

Ei erau pe urmele unui bărbat identificat ca Orlando 'O' (legea interzice divulgarea patronimului complet), căutat de FBI-ul american.

"Ştim că Orlando însuşi, văzând că este încolţit şi pentru a nu fi prins, a tras asupra celor doi colegi şi a scăpat", a declarat pentru AFP o sursă din cadrul poliţiei din Puebla.

Orlando 'O' este acuzat de un omor comis în octombrie 2012 la New York, în timpul unei încăierări. O altă anchetă a fost deschisă pentru uciderea celor doi agenţi.

Faptele s-au produs miercuri la Acatlan de Osorio, la 255 de kilometri de Ciudad de Mexico, un oraş caracterizat prin nivelul ridicat de expulzări de migranţi şi prin recente acte de violenţă. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți ce făceau soldații ucraineni cu 8 luni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina

2 Dezvăluiri de ultimă oră! / „Pâmânt în schimbul păcii” / Șeful CIA a negociat în secret pacea cu Ucraina și Rusia, luna trecută

3 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

4 Interlopul Nuțu Cămătaru și-a făcut bancă acasă și dă bani împrumut

5 VIDEO Ce o fi căutat liderul PSD Ciolacu la ăsta acasă?