Mexic: Doi agenţi ai Interpol au fost ucişi în timp ce încercau să prindă un bărbat căutat de FBI

Doi poliţişti mexicani ai Interpol au murit miercuri în statul Puebla din centrul Mexicului în încercarea de a prinde un bărbat căutat pentru omor în SUA, au anunţat autorităţile locale, relatează AFP.

Cei doi agenţi au fost agresaţi "de un individ înarmat în timpul operaţiunii (...) în cadrul căreia trebuia executat un mandat de arestare provizoriu pentru extrădarea internaţională", se arată într-un comunicat al procurorului general.

Ei erau pe urmele unui bărbat identificat ca Orlando 'O' (legea interzice divulgarea patronimului complet), căutat de FBI-ul american.

"Ştim că Orlando însuşi, văzând că este încolţit şi pentru a nu fi prins, a tras asupra celor doi colegi şi a scăpat", a declarat pentru AFP o sursă din cadrul poliţiei din Puebla.

Orlando 'O' este acuzat de un omor comis în octombrie 2012 la New York, în timpul unei încăierări. O altă anchetă a fost deschisă pentru uciderea celor doi agenţi.

Faptele s-au produs miercuri la Acatlan de Osorio, la 255 de kilometri de Ciudad de Mexico, un oraş caracterizat prin nivelul ridicat de expulzări de migranţi şi prin recente acte de violenţă. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum se stă. Ultimele cifre și calcule din taberele principalelelor partide

2 Pronosticul și dezvăluirile de culise ale fugarului Rizea despre alegerile din București

3 ULTIMA ORĂ Dorinel Umbrărescu va construi și drumul expres Brăila-Galați, după ce a câștigat contractul de 371…

4 Sindile, audiat la DNA! În vârstă de 42 de ani, șeful jandarmilor la represiunea din 10 august s-a pensionat p…

5 Se întoarce foaia? Gunoiul care l-a înregistrat pe Nicușor Dan, chemat de procurori cu înregistrările difuzate…