Mexic: Pedepse grele cu închisoarea pentru un incendiu în care au murit 49 de copii

Mexic: Pedepse grele cu închisoarea pentru un incendiu în care au murit 49 de copii

Mai mulți funcționari mexicani au fost condamnați la pedepse între 20 și 29 de ani de închisoare pentru moartea a 49 de copii în incendiul unei grădinițe din statul Sonora (sud) în 2009, a anunțat sâmbătă Consiliul federal al magistraturii, potrivit AFP.

Un judecător a condamnat peste zece funcționari pentru omor agravat în urma decesului a 49 de minori și pentru lovituri și răni agravate pentru leziunile suportate de 38 de copii și cinci adulți răniți în această tragedie.

În total, 141 de copii se aflau în grădinița din Hermosillo, un centru aparținând serviciilor sociale mexicane, în momentul în care a izbucnit incendiul pe 5 iunie 2009.

Printre funcționarii condamnați se află șeful departamentului pentru grădinițe din subordinea serviciilor sociale, delegatul securității sociale în statul Sonora, responsabili ai grădiniței și funcționari ai municipalității din Hermosillo, printre care directorul protecției civile sau șeful pompierilor.

Ancheta a arătat că incendiul s-a declanșat din cauza supraîncălzirii sistemului de aer condiționat dintr-un depozit de documente al guvernului statului Sonora, alăturat grădiniței, ale cărui ieșiri de urgență erau blocate.

Familiile victimelor au afirmat că incendiul a fost provocat de persoane care au vrut să distrugă documente referitoare la o datorie regională de 10.000 milioane de pesos (800 de milioane dolari).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...