Mexic: Președintele Pena Nieto se va întâlni cu Donald Trump

Mexic: Președintele Pena Nieto se va întâlni cu Donald Trump

Președintele Mexicului, Enrique Pena Nieto, și Donald Trump au convenit să se aibă o întrevedere, a anunțat miercuri la Ciudad de Mexico șeful statului mexican, adresând felicitări președintelui american recent ales, transmit AFP și EFE.

"Am convenit cu președintele ales să avem o reuniune, de preferat în perioada de tranziție (înainte de depunerea jurământului în ianuarie), pentru a defini cu claritate direcția pe care o va lua relația dintre cele două țări", a declarat Enrique Pena Nieto în cursul unei conferințe de presă, apreciind ca "amicală, cordială și respectuoasă" discuția la telefon cu cel care, în timpul campaniei electorale din SUA, i-a insultat copios pe mexicani.

Odată cu victoria lui Donald Trump, "a fost deschis un nou capitol în relația dintre Mexic și Statele Unite care implică o schimbare, o provocare, dar și o mare oportunitate", a mai spus șeful statului mexican.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”