Mexic: Sute de bicicliști au pedalat dezbrăcați pentru a protesta împotriva vulnerabilității lor în trafic

Mexic: Sute de bicicliști au pedalat dezbrăcați pentru a protesta împotriva vulnerabilității lor în trafic

Sute de bicicliști s-au dezbrăcat, cel puțin parțial, pentru a protesta sâmbătă în Ciudad de Mexico împotriva vulnerabilității lor în fața mașinilor în capitala foarte poluată a țării, în cadrul unei manifestări mondiale de susținere a ciclismului, relatează AFP.

Cu trupurile pictate sau purtând măști de luptători, mexicani de toate vârstele au pedalat 23 de km prin Ciudad de Mexico.

"Mulți și-au pictat corpul pentru a arăta că aceasta este caroseria noastră când circulăm pe șosea. Biciclistul este foarte vulnerabil, la ca pietonii", a explicat Juan în vârstă de 24 de ani.

Unele mesaje scrise pe corpul cicliștilor făceau referire la pacea în Mexic, o țară traumatizată de violența traficanților, sau îl luau în derâdere pe potențialul candidatul la alegerile prezidențiale americane, Donald Trump, care a lansat în campania sa mai multe atacuri împotriva mexicanilor.

Alte mesaje au condamnat nivelul înalt de poluare din capitală, unde au fost impuse recent măsuri de restricționare a traficului ca urmare a depășirii indicilor de alertă medio-ambientală.

"Dacă toată lumea ar merge cu bicicleta, indicii de poluare s-ar reduce", a declarat Perla, o tânără de 26 de ani.

Manifestarea, care a avut loc sub sloganul 'World Naked Bike Ride' și se desfășoară la diferite date în mai multe orașe ale lumii, este organizată anual în Mexic din 2005.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Hopa! A mai apărut o creștină în povestea fraților Tate!

2 VIDEO Noua Eră / Primul om de pe planetă care și-a întinerit vârsta organelor cu 25%

3 Fulgy, fiul Clejanilor, trece pe „hard” cu Bia Khalifa?

4 VIDEO „Ce să fac, mă băieți, cu banii ăștia?” / Patronul de club care se spărgea în figuri, condamnat la peste 8 ani de închisoare pentru contrabandă și…

5 „Începutul sfârșitului” / Fostul colonel FSB Igor Ghirkin, previziuni sumbre pentru trupele rusești de pe front