Mexic: Sute de bicicliști au pedalat dezbrăcați pentru a protesta împotriva vulnerabilității lor în trafic

Mexic: Sute de bicicliști au pedalat dezbrăcați pentru a protesta împotriva vulnerabilității lor în trafic

Sute de bicicliști s-au dezbrăcat, cel puțin parțial, pentru a protesta sâmbătă în Ciudad de Mexico împotriva vulnerabilității lor în fața mașinilor în capitala foarte poluată a țării, în cadrul unei manifestări mondiale de susținere a ciclismului, relatează AFP.

Cu trupurile pictate sau purtând măști de luptători, mexicani de toate vârstele au pedalat 23 de km prin Ciudad de Mexico.

"Mulți și-au pictat corpul pentru a arăta că aceasta este caroseria noastră când circulăm pe șosea. Biciclistul este foarte vulnerabil, la ca pietonii", a explicat Juan în vârstă de 24 de ani.

Unele mesaje scrise pe corpul cicliștilor făceau referire la pacea în Mexic, o țară traumatizată de violența traficanților, sau îl luau în derâdere pe potențialul candidatul la alegerile prezidențiale americane, Donald Trump, care a lansat în campania sa mai multe atacuri împotriva mexicanilor.

Alte mesaje au condamnat nivelul înalt de poluare din capitală, unde au fost impuse recent măsuri de restricționare a traficului ca urmare a depășirii indicilor de alertă medio-ambientală.

"Dacă toată lumea ar merge cu bicicleta, indicii de poluare s-ar reduce", a declarat Perla, o tânără de 26 de ani.

Manifestarea, care a avut loc sub sloganul 'World Naked Bike Ride' și se desfășoară la diferite date în mai multe orașe ale lumii, este organizată anual în Mexic din 2005.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /