Mexic: Unul dintre cei mai căutați fugari italieni, care se ascundea de justiție de 10 ani, arestat

Mexic: Unul dintre cei mai căutați fugari italieni, care se ascundea de justiție de 10 ani, arestat

Unul dintre cei mai căutați fugari din Italia a fost capturat în Mexic după zece ani, a precizat vineri biroul procurorului general mexican, transmit DPA și EFE.

Giulio Perrone, 64 de ani, născut în localitatea italiană Gragnano, figura cu o alertă roșie în baza Interpol pentru "probabila sa responsabilitate în traficul internațional de cocaină".

De asemenea, era considerat membru de "prim nivel" al mafiei napolitane și figura "pe lista fugarilor cei mai căutați de guvernul italian de acum mai bine de zece ani", a detaliat procuratura mexicană, care a precizat că Perrone a fost condamnat la aproape 21 de ani de închisoare în Italia.

Giulio Perrone, 64 de ani, a fost arestat în Ciudad Madero, din nord-estul Mexicului, teritoriu al grupurilor de crimă organizată precum Los Zetas și Cartelul Golfului. El avea documente de identificare false.

Mexicul l-a predat pe Perrone autorităților italiene fără proceduri de extrădare deoarece el se afla în țară fără autorizație, a arătat biroul Procurorului General, într-un comunicat.

Conform procurorilor, capturarea lui Giulio Perrone a fost rezultatul unei "ample" investigații în colaborare cu autoritățile italiene.

Perrone are o sentință de închisoare de 20 de ani, 11 luni și 8 zile, în așteptare, la Napoli, Italia, a mai arătat biroul citat.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucrainenii l-au aruncat în aer pe Krikulenko, fost deputat de Donețk, cu clubul său de noapte cu tot

2 E oficial! Gata, i-au izolat! 20.000 de soldați ruși sunt înconjurați la Herson! Ar putea fi cel mai mare măcel de după cel de-al Doilea Război Mondia…

3 Soldați ruși „eliberați de viață” după ce rezistența ucraineană le-a livrat plăcinte cu otravă de șobolani

4 ULTIMA ORĂ „Tot comandamentul armatei ruse s-a retras din Herson, s-a mutat pe malul stâng al râului Nipru”

5 Dragnea, gest de interlop. În noaptea nunții fiului său, „încins” de o melodie a lui Salam, a scos ceasul de la mână și i l-a dat manelistului...