Mexicul vrea să evacueze circa 90 de persoane din Ucraina în România

Mexicul vrea să evacueze circa 90 de persoane din Ucraina în România

Guvernul mexican a informat sâmbătă că este în contact cu circa 90 de persoane care se află în prezent în Ucraina pentru a fi evacuate către România "imediat ce acest lucru va fi posibil", transmite EFE.

"Olga Garcia Guillen (ambasadoarea Mexicului în Ucraina) mă informează că lucrează în continuare de la reşedinţa (ambasadorului) Mexicului. Se aud explozii. Există interdicţii de călătorie, motiv pentru care nu poate folosi vehicule. Suntem în contact cu circa 90 de persoane pentru a le transfera în România imediat ce acest lucru va fi posibil", a scris ministrul de externe mexican Marcelo Ebrard pe contul său oficial de Twitter .

Ambasadoarea Mexicului în Ucraina a explicat joi că a identificat circa 230 de mexicani în Ucraina. Un prim grup de 32 de persoane a fost scos din Kiev săptămâna trecută, înainte de invazia rusă.

Însă ambasadoarea nu a mai putut intra vineri în clădirea ambasadei, din cauza unei explozii produse la un imobil alăturat, a explicat Ebrard.

Ebrard a postat imagini cu familii mexicane care au fost transportate în România cu protecţie diplomatică mexicană.

"Au ajuns în România primele familii mexicane asistate de protocolul de protecţie în vigoare. Foarte mulţumiţi, un avion al Forţei Aeriene îi va aduce acasă", a adăugat şeful diplomaţiei mexicane.

Vineri, Ebrard informase că Mexicul va trimite în România un avion al forţelor aeriene pentru a-i repatria pe cetăţenii săi din Ucraina şi care doreau să revină în ţara natală.

Un prim grup de 22 de mexicani au plecat din Ucraina la bordul unui autocar şi au trecut frontiera în România, unde au fost aşteptaţi de ambasadorul Mexicului la Bucureşti.

Mexicul, care într-o primă fază s-a arătat mai precaut, a "condamnat energic" joi invazia rusă a Ucrainei şi a făcut un apel la "încetarea imediată" a atacurilor, notează EFE. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”