Mezei: Singura legătură a ministrului Cuc cu aeronavele era atunci când le număra pe cer la Giurgiu

Mezei: Singura legătură a ministrului Cuc cu aeronavele era atunci când le număra pe cer la Giurgiu

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, nu are nicio competenţă în gestionarea sectorului aviatic, iar singura lui legătură cu aeronavele era atunci când le număra pe cer, la Giurgiu, a declarat, vineri, fostul director general al TAROM, Mădălina Mezei.

"Când invocă lipsa profesionalismului meu, domnul Cuc să compare CV-ul lui cu al meu şi în momentul acela să vorbească. Pentru că singura lui legătură cu aeronavele era atunci când le număra pe cer la Giurgiu, în rest nu are niciuna", a spus Mezei.

Ea a mai precizat că îl va da în judecată pe Cuc pentru faptul că i-a cerut să ţină la sol aeronavele TAROM .

"Voi merge în instanţă să caut nu atât dreptatea mea, cât a companiei. Am venit şi am promis oamenilor care s-au uitat în ochii mei şi s-au întrebat de ce să creadă în mine şi eu le-am spus că creadă în mine că sunt din companie şi am venit cu mandat pentru companie. Iar soluţia noastră de acum este ultima pentru companie. Şi m-am angajat că le vom reda demnitatea. Însă, din păcate, mandatul meu a fost curmat într-o noapte şi, ca atare, planul TAROM nu ştiu unde vom merge", a susţinut Mezei.

Întrebată cum va proba aceste acuzaţii, ea a precizat că se va consulta cu avocatul său în acest sens.

Jurnaliştii au întrebat-o dacă datele privind parlamentarii care se aflau la bord erau confidenţiale, iar fostul oficial al companiei a precizat: "Domnul Cuc, în calitatea lui de ministru, m-a întrebat, iar eu i-am răspuns. (...) Numele sunt confidenţiale, ministrul face parte din acţionariatul companiei, eu am discutat cu dumnealui în principiu, nu am ce să vă spun, nu i-am transmis nimic oficial. După părerea mea e clar un abuz în serviciu. A încercat să mă jignească şi să desconsidere cariera mea de 22 de ani. Am muncit pentru această carieră, nu am cerut nici poziţie, nici funcţie, am fost rugată să vin. Dacă dumnealui avea alte intenţii decât cele de restructurare a companiei, trebuia să-şi dea seama că nu sunt persoana cu care să-şi facă alte jocuri".

Mezei a mai spus că nu ea este cea care a lansat aceste informaţii în spaţiul public, ci doar le-a susţinut.

"Nu eu am ieşit în spaţiul public cu aceste informaţii, eu doar le-am susţinut. N-aş fi făcut aceste informaţii. Eu m-am asigurat că zborurile vor opera. Nu este la latitudinea mea să provoc un scandal politic şi mediatic. Lucrez de 22 de ani în aviaţie şi nu am văzut zboruri întârziate la comandă politică. Jobul meu nu era să ies public, jobul meu era să îmi văd de operarea companiei, iar mai departe nu ştiu cum au ajuns publice informaţiile. L-aş ruga (pe Răzvan Cuc - n.r.) să vină la o abordare faţă în faţă cu mine, să se uite în ochii mei", a mai spus ea.

Joi, Răzvan Cuc a scris pe Facebook că Mezei a fost demisă întrucât a făcut jocurile unor apropiaţi ai ei.

"Nu mă războiesc cu doamna Mezei, dar cred că nu a înţeles ceva din funcţia pe care a deţinut-o. Funcţia de director general al TAROM nu se compară cu cea de şef de reprezentanţă de la Bruxelles, unde făcea rezervări de bilete sau protocol pentru prietenii care veneau în vizită. În consecinţă, doamna Mezei, întoarceţi-vă acolo unde ştiţi cel mai bine activitatea: la ticketing şi protocol", încheie Răzvan Cuc.

Premierul demis Viorica Dăncilă a dispus vineri trimiterea Corpului de control al prim-ministrului la Ministerul Transporturilor şi la Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM SA, "în scopul clarificării aspectelor manageriale semnalate de mass-media". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?