MFP nu a reușit, luni, să plaseze integral emisiunea de titluri de stat și a atras doar 356 de milioane de lei

MFP nu a reușit, luni, să plaseze integral emisiunea de titluri de stat și a atras doar 356 de milioane de lei

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) nu a reușit, luni, să plaseze integral emisiunea de titluri de stat pe cinci luni programată și a atras doar 356 de milioane de lei, la un randament mediu de 0,76%.

Valoarea emisiunii a fost de 800 de milioane de lei, iar băncile au transmis oferte totale aproape de această sumă.

MFP intenționează să împrumute 3,6 miliarde de lei, în decembrie, dintre care o jumătate în certificate de trezorerie cu maturități de șase luni și un an, iar cealaltă jumătate în obligațiuni suverane cu maturitate medie de peste trei ani, reiese din prospectul de emisiune publicat în Monitorul Oficial.

În anul 2016, volumul total al împrumuturilor ce urmează a fi lansate de MFP pe piața internă prin emisiuni de titluri de stat este determinat de nivelul previzionat al deficitului bugetar, de 2,8% din PIB (circa 21 miliarde de lei), finanțat în proporție de 50% de pe piața internă și 50% de pe cea externă, precum și de nivelul refinanțărilor de titluri de stat scadente în 2016 denominate în lei și euro, în sumă de circa 38 de miliarde de lei, din care aproape 31 de miliarde de lei aferent emisiunilor denominate în lei și șapte miliarde lei emisiunilor denominate în euro.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?