MH370: După doi ani, dispariția avionului Boeing 777 al Malaysia Airlines rămâne un mister (raport)

Dispariția avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines (zborul MH370) la scurt timp după decolarea sa de la Kuala Lumpur cu destinația Beijing, având 239 de pasageri la bord, rămâne un mister, potrivit unui raport anual de anchetă publicat marți, la doi ani după dispariția sa, relatează AFP.

Echipa de experți internaționali condusă de către Malaezia care lucrează la acest caz a publicat raportul său provizoriu anual, care însă nu oferă informații noi cu privire la circumstanțele dispariției inexplicabile a avionului.

'Până în prezent, epava MH370 nu a fost încă găsită în pofida continuării cercetărilor în sudul Oceanului Indian', precizează raportul.

Autoritățile australiene, care coordonează căutările epavei avionului pe o suprafață de 120.000 kilometri pătrați în sudul Oceanului Indian, au anunțat că operațiunea se va încheia până în luna iulie.

Avionul Boeing al companiei Malaysia Airlines a dispărut pe 8 martie 2014 la scurt timp după decolarea de la Kuala Lumpur cu destinația Beijing și s-ar fi prăbușit în Oceanul Indian. Această dispariție este unul dintre cele mai mari mistere din istoria aviației civile.

Acesta este cel de-al doilea an consecutiv când anchetatorii nu dezvăluie niciun indiciu nou care să permită elucidarea misterului.

Cu toate acestea, Australia și Malaezia afirmă că speră să găsească epava avionului.

'Operațiunile de cercetare ar trebui să se încheie mai târziu în cursul acestui an și sperăm că MH370 va fi găsit', a declarat premierul malaezian Najib Razak, într-un comunicat.

În cazul în care cercetările în Oceanul Indian nu vor conduce la niciun rezultat, Malaezia, Australia și China — 153 din cei 239 de pasageri erau chinezi — se vor întâlni pentru a 'hotărî pașii care trebuie urmați', a mai spus premierul malaezian.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Luni se declanșează operațiunea de curățare a României de PSD. Vin vremuri noi, oameni buni

2 Gata? Țiitoarea lui Dragnea a renunțat la inelul de logodnă și s-a vopsit blondă

3 „Revoluționarul” Nicolicea, indemnizație de 1.800 de lei. Veteran de război, 560 lei pe lună

4 Ce mai caută pesedista Savonea în CSM?

5 Hoții României! Curtea de Conturi și AEP îngroapă PSD! Plăți fără documente și semnătură, sume publice și priv…

recomandări

Te ia DNA: Cristian Popescu Piedone

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Nici nu știam că există sportul ăsta!