MH370: După doi ani, dispariția avionului Boeing 777 al Malaysia Airlines rămâne un mister (raport)

MH370: După doi ani, dispariția avionului Boeing 777 al Malaysia Airlines rămâne un mister (raport)

Dispariția avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines (zborul MH370) la scurt timp după decolarea sa de la Kuala Lumpur cu destinația Beijing, având 239 de pasageri la bord, rămâne un mister, potrivit unui raport anual de anchetă publicat marți, la doi ani după dispariția sa, relatează AFP.

Echipa de experți internaționali condusă de către Malaezia care lucrează la acest caz a publicat raportul său provizoriu anual, care însă nu oferă informații noi cu privire la circumstanțele dispariției inexplicabile a avionului.

'Până în prezent, epava MH370 nu a fost încă găsită în pofida continuării cercetărilor în sudul Oceanului Indian', precizează raportul.

Autoritățile australiene, care coordonează căutările epavei avionului pe o suprafață de 120.000 kilometri pătrați în sudul Oceanului Indian, au anunțat că operațiunea se va încheia până în luna iulie.

Avionul Boeing al companiei Malaysia Airlines a dispărut pe 8 martie 2014 la scurt timp după decolarea de la Kuala Lumpur cu destinația Beijing și s-ar fi prăbușit în Oceanul Indian. Această dispariție este unul dintre cele mai mari mistere din istoria aviației civile.

Acesta este cel de-al doilea an consecutiv când anchetatorii nu dezvăluie niciun indiciu nou care să permită elucidarea misterului.

Cu toate acestea, Australia și Malaezia afirmă că speră să găsească epava avionului.

'Operațiunile de cercetare ar trebui să se încheie mai târziu în cursul acestui an și sperăm că MH370 va fi găsit', a declarat premierul malaezian Najib Razak, într-un comunicat.

În cazul în care cercetările în Oceanul Indian nu vor conduce la niciun rezultat, Malaezia, Australia și China — 153 din cei 239 de pasageri erau chinezi — se vor întâlni pentru a 'hotărî pașii care trebuie urmați', a mai spus premierul malaezian.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia