„Mi-am făcut analiza anticorpilor și am constatat că în luna a șaptea scad dramatic”

„Mi-am făcut analiza anticorpilor și am constatat că în luna a șaptea scad dramatic”

Generalul Florin Oancea, directorul general al Institutului Cantacuzino, a declarat pentru Gândul că marți a făcut cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID.

Așteptam doza a treia deoarece este foarte importantă. Mi-am făcut analiza anticorpilor și am constatat că în luna a șaptea scad dramatic, drept urmare, având contagiozitatea atât de mare a acestei variante Delta, doza a treia este binevenită”, a declarat generalul de brigadă dr. Florin Oancea pentru Gândul.

”Este foarte importantă a treia doză”

Și Alida Moise, manager al Spitalului ”Dimitrie Gerota”, a declarat pentru Gândul că se va imuniza cu cea de-a treia două de ser anti-COVID. Totodată, medicul îi îndeamnă și pe cei vaccinați cu schema completă să primească doza booster.

Am făcut de curând vaccinul antigripal și după 28 de zile voi face și doza a treia de vaccin anti-SARS-COV-2. Astăzi (marți -n.r.), la noi s-au vaccinat colegi de la IGSU. Este foarte importantă doza pentru că s-a constatat o scădere în timp a titrului de anticorpi protectori, atât după vaccinarea completă de până acum, cât și după imunizarea naturală prin boală. De aceea este important să reamintim celulelor ce au de făcut și să menținem nivelul plasmatic de anticorpi ridicat, mai ales în condițiile actuale cu risc de transmitere așa de mare” , spune medicul Alida Moise pentru Gândul.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Zvonuri proaspete de la PNL și PSD...

2 Informații certe

3 Cum îl definește Sebastian Lăzăroiu pe „interlopul PNL”

4 Jigodia e nevaccinată! / Avocatul nu i-a dat voie să intre în sala de judecată

5 Zvon...