„Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”

„Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”

James Vasquez, cel mai cunoscut militar american ce luptă în Ucraina, a dezvăluit motivul principal pentru care s-a oferit voluntar să lupte împotriva invadatorilor ruși.

James VasquezFoto: Twitter

„Aceasta a fost bunica mea. Familia ei a fost măcelărită de ruși în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Ea este singura care a supraviețuit. Acesta este motivul major pentru care sunt aici. Numele ei era Ana și era extraordinară”, a dezvăluit Vasquez pe pagina sa de Twitter.

Rugat de cei aproape 400.000 de urmăritori ai săi să ofere mai multe detalii, militarul american a precizat că bunica sa era din Letonia și că a fugit din calea războiului, o actriță franceză pretinzând că este sora ei pentru a o ține în viață.

Vasquez a mai dezvăluit că femeia a murit în 2003 și că a petrecut mult timp ascultându-i poveștile. El a spus despre situația din Ucraina că este „istoria care se repetă dar asta va fi ultima oară”.

Militarul american a publicat imagini fără precedent din timpul luptelor

Vasquez a devenit cunoscut incă din primele stadii ale războiului datorită numeroaselor sale postări în care a distribuit imagini video cu luptele duse împotriva invadatorilor ruși într-o perioadă în care opinia publică internațională stătea cu sufletul la gură pentru a vedea dacă apărătorii ucraineni vor reuși să respingă forțele de invazie rusești din jurul Kievului și a unor orașe importante precum Harkov.

Imagini video publicate apărute pe Twitter în data de 25 martie arată că Vasquez a participat inclusiv la luptele din zona Kievului în cadrul operațiunilor ucrainene de eliberare a regiunii după ce ministerul Apărării de la Moscova a anunțat că își va „reduce drastic” activitatea militară de aici.

Vasquez a publicat și imagini cu echipamentele primite de militarii ucraineni și voluntarii străini, dar și cu vehicule de luptă capturate de la armata rusă.

El s-a întors în Statele Unite în a doua jumătate a lunii mai pentru a se ocupa de probleme personale. În perioada în care s-a aflat acasă el a afirmat că a avut în sfârșit timp să descarce multe din înregistrările video pe care le-a filmat în timpul războiului, publicând imagini fără precedent ca claritate și lungime din timpul luptelor.

După ce și-a vândut locuința din Statele Unite, militarul american a anunțat pe 10 august că s-a întors în Ucraina și că este „all in” în lupta împotriva invadatorilor ruși.

Ulterior el a publicat noi înregistrări video, arătând inclusiv cum acționează geniștii americani ce s-au oferit voluntari în forțele armate ucrainene.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 Lovitură sub centură pentru Putin de la aliatul său, Lukașenko

3 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

4 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

5 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean