MI6 are nevoie de noi agenți și își face publicitate inclusiv în cinematografe

MI6 are nevoie de noi agenți și își face publicitate inclusiv în cinematografe

Serviciul britanic de informații externe (MI6) a anunțat vineri lansarea unei campanii în cinematografe pentru a atrage în lumea spionajului noi agenți, inclusiv mai multe femei și persoane provenite din rândul minorităților etnice, relatează agenția EFE.

Anunțul are o durată de 30 de secunde și va fi difuzat începând de luni în cinematografele din Londra și din partea centrală a Marii Britanii. Mesajul transmis telespectatorilor este că MI6 are nevoie de mai mulți oameni care au capacitatea de a înțelege emoțiile celorlalți și îi pot motiva pe cei aflați în jurul lor.

Imaginile arată o florăreasă despre care se spune că 'nu lucrează pentru MI6, dar ar putea să o facă', clipul încheindu-se cu mesajul că acest serviciu secret este în căutare de noi agenți.

Într-o declarație acordată agenției Press Association, directorul MI6, Alex Younger, a deplâns faptul că multe persoane care ar avea abilitățile pentru activitatea acestui serviciu nu îndrăznesc să candideze de teama că nu ar putea face față.

'Vreau ca toată lumea să înțeleagă că, indiferent de unde provine fiecare, există un loc în MI6 pentru cei care au abilitățile de care avem nevoie și împărtășesc valorile noastre', a subliniat el.

'Sper că oamenii vor vedea anunțul și își vor da seama că există un loc pentru ei în echipa noastră', a insistat șeful spionajului britanic. Efectivele MI6 sunt în prezent de circa 2.500 de persoane, iar obiectivul lui Alex Younger este să ajungă la aproximativ 3.500.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi imagini cu ce-au lăsat americanii în Afganistan...

2 VIDEO Stupoare în Rusia! / Cum arată un convoi militar rusesc cu lansatoare Katiușa din anii `40 și camioane din anii `30

3 VIDEO Imagini ca de la răscoala din 1907 în Franța...

4 Un fost șef în CIA explică de ce Moldova ar trebui să se unească cu România

5 „Cine este bărbatul care împingea căruciorul băiatului meu?” / Scrisoarea de adio lăsată de tatăl criminal înainte să-și ucidă fiul