Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Michel Barnier: Curtea Europeană de Justiție trebuie să fie "garantul suprem" al drepturilor expaților, după Brexit

Negociatorul șef al Uniunii Europene (UE) pentru Brexit, Michel Barnier, a subliniat miercuri că cetățenii UE din Marea Britanie trebuie să beneficieze de aceleași drepturi cu cetățenii britanici din blocul comunitar, iar "garantul suprem" al acestor drepturi trebuie să fie Curtea Europeană de Justiție, transmite Reuters.

Michel Barnier a afirmat într-o conferință de presă la Bruxelles că există numeroase diferențe între poziția UE și cea britanică în legătură cu drepturile cetățenilor, iar acest lucru trebuie rezolvat înainte de începerea negocierilor în plan comercial.

Barnier a notat că în momentul de față poziția britanică nu garantează că drepturile cetățenilor Uniunii din Regatul Unit și cele ale britanicilor din UE vor fi egale după Brexit. Totodată, potrivit negociatorului șef al UE, "garantul suprem" al acestor drepturi trebuie să fie Curtea Europeană de Justiție, în timp ce Marea Britanie dorește ca ele să fie reglementate de legislația britanică. Or, opoziția Londrei în acest sens "va crea incertitudine", a menționat Barnier.

Problema drepturilor cetățenilor, cea a așa-zisei "facturi de divorț" și cea a frontierelor UE trebuie soluționate înainte de a începe discuțiile privind un viitor acord comercial între Uniune și Marea Britanie, a precizat negociatorul european.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mafia PSD / Aceasta este diploma falsă de inginer a directorului general al Transelectrica!

2 Americanii au avut un șoc: Nici în Africa nu se mai întâmplă așa ceva! Dragnea: Mesajul meu e clar și ferm, la…

3 Semnal-ȘOC pentru PSD! Pro TV, audiență URIAȘĂ cu episodul despre Teleorman de la „România, te iubesc”

4 Fraților, voi vedeți unde-am ajuns? Fiola pune condiții STS pentru a putea folosi tabletele care împiedică vot…

5 SURSE Digi 24 / Dăncilă a obținut fotografia pentru care Dragnea a plătit 100 000 de dolari

recomandări

Te ia DNA: Gavrila Laurentiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai înduioșătoare poze cu animăluțe pe care le-ai văzut