Mici tranzacții securiste. Pe stil nou.../Miss România 2003 a cumpărat fosta Armătura Zalău de la Rompetrol

Mici tranzacții securiste. Pe stil nou.../Miss România 2003 a cumpărat fosta Armătura Zalău de la Rompetrol

Grupul Rompetrol a cedat integral părțile sociale ale producătorului de elemente de robinetărie industrială Rominserv Valves IAIFO, fosta fabrică Armătura Zalău, înființată în 1969, unei firme controlate și conduse de deținătoarea titlului Miss România 2003, designerul de modă Filomena Patricia Chifor din Satu Mare, relevă un document oficial analizat de Profit.ro .

Filomena Patricia Chifor (35 de ani) este cunoscută ca designer vestimentar, precum și pentru câștigarea în 2003 a titlului de Miss România, care i-a permis să participe la concursul Miss World din China. De asemenea, potrivit IMDb, are în palmares apariția în filmul de acțiune Attack Force din 2006 cu Steven Seagal, produs și filmat în România, la Castel Film. În 2014, Filomena Patricia Chifor s-a înscris în Partidul Mișcarea Populară (PMP) al fostului președinte Traian Băsescu. În același an, fostul ministru al Turismului Elena Udrea a purtat la sărbătoarea „Sâmbra Oilor” din Satu Mare un sacou realizat de Chifor. Fosta Miss România mai este asociată cu 30% din capital, plus calitatea de administrator, la o firmă de trading și logistică de combustibili, cereale, oleaginoase și îngrășăminte înființată anul trecut, Romagriculture SRL, și care a înregistrat în 2020 afaceri de peste 11 milioane lei și profit net de 339.000 lei. Restul de 70% din părțile sociale se află, potrivit termene.ro, în posesia americanului de origine maghiară George Geza Gellert, președintele Atalanta Corporation din concernul George Gellert Global Group, unul dintre cei mai mari importatori de produse alimentare din SUA.

George Gellert (83 de ani) este și cel mai mare acționar al producătorului român de zahăr Lemarco Cristal din Urziceni, intrat în faliment anul trecut cum a anunțat în premieră Profit.ro. De altfel, el face afaceri în România de dinaintea de schimbarea de regim din decembrie 1989, numărându-se printre oamenii de afaceri americani care au făcut lobby în Congresul SUA în anii ’70 pentru ca României conduse de Nicolae Ceaușescu să îi fie acordată clauza națiunii celei mai favorizate. Concernul lui George Gellert este asociat în afaceri imobiliare în SUA cu familia Kushner, din care face parte Jared Kushner, ginerele fostului lider de la Casa Albă Donald Trump.





Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria