Microsoft angajează 350 de specialişti în România

Microsoft angajează 350 de specialişti în România

Accesul la tehnologie are rolul de a determina creşterea economică şi de a deschide tuturor noi oportunităţi de a-şi atinge potenţialul, iar România are toate avantajele pentru a deveni un centru de inovaţie la nivel european, un hotspot digital regional, graţie talentului şi expertizei specialiştilor români în acest domeniu.

De altfel, România se situează peste media europeană la procentul de absolvenţi în ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică (STEM). Peste 43% din studenţii din România sunt absolvenţi ai unor facultăţi tehnice, în condiţiile în care media europeană este de 30%. În plus, anual, aproape 10.000 de specialişti în domeniul IT, inclusiv în platforme de tip Cloud, ies de pe băncile facultăţilor. Cei peste 200.000 de dezvoltatori de software prezenţi în România situează ţara noastră pe locul 6 în lume din perspectiva numărului de profesionişti IT certificaţi pe cap de locuitor, în faţa unor ţări precum SUA sau India, unde se află unele dintre cele mai importante Centre de dezvoltare şi inovare ale Microsoft.

În prezent, sunt peste 1.800 de persoane care lucrează pentru Microsoft în România, dintre care peste 200 în cadrul Microsoft Development Center. În contextul dezvoltării accelerate de soluţii tehnologice, cu impact asupra transformării digitale, Microsoft şi-a propus să-şi mărească echipa cu peste 500 de persoane până la finalul acestui an. Din acest total, peste 350 de noi poziţii sunt destinate specialiştilor şi tinerilor pregătiţi în domeniul dezvoltării de software în vederea extinderii echipelor Microsoft Development Center pe plan local, dar mai ales regional.

“În ultimele două decenii, Microsoft şi-a construit o prezenţă puternică în România, fiind martorii unei transformări continue incredibile. Extinderea activităţii Microsoft Romania Development Center reflectă dinamismul, energia şi transformarea continuă a echipei noastre. Ne dorim să rămânem un partener de încredere al economiei şi societăţii româneşti, abordând împreună provocările viitorului şi descoperind, tot împreună, noi oportunităţi de creştere şi parteneriat în ecosistemul local.

Am trecut printr-o evoluţie accelerată şi suntem încântaţi că putem contribui la misiunea declarată a companiei, ca fiecare om sau organizaţie să-şi atingă adevăratul potenţial. Ne dorim să valorificăm şi dezvoltăm talentul şi expertiza specialiştilor de software din ţara noastră, să le oferim posibilitatea de a crea produse şi servicii cu adevărat inovatoare cu impact global", a declarat Adina Vidroiu, HR Director, Microsoft România, Grecia, Cipru şi Malta.

Noile roluri din cadrul Microsoft Romania Development Center, înfiinţat în anul 2020, ca urmare a preluării companiei de servicii de inginerie şi design de software Movial, oferă libertate şi flexibilitate în dezvoltarea şi crearea de soluţiile tehnologice destinate pieţelor şi organizaţiilor din întreaga lume, nu doar pieţei locale. Având ca principal focus stimularea inovaţiei, noii membri ai echipelor din cadrul Development Center vor contribui la eforturile de dezvoltare Azure, Office 365, Teams şi Surface, la accelerarea dezvoltării şi adoptării de noi tehnologii (cloud, AI, machine learning) şi la crearea de experienţe personalizate pentru clienţi.

Astfel, Microsoft caută Ingineri Software, indiferent de nivelul de senioritate, care să proiecteze şi să implementeze scenarii pentru diversele verticale ale companiei şi ale clienţilor. Aceste verticale includ o expunere la tehnologii atât de backend (C#, Java, C++/C), cât şi de frontend (JavaScript, TypeScript, React).

Compania vizează, de asemenea, Product Managers cu experienţă în ciclul de viaţă al produselor software, de la nivel mediu până la un nivel ridicat de senioritate, care să definească şi să gestioneze caracteristicile specifice ale unui produs, să asigure alinierea cerinţelor între toţi participanţii implicaţi într-un proiect şi să colaboreze îndeaproape cu echipele de Software Engineers din procesul de dezvoltare.

“Cu ajutorul noilor tehnologii, Microsoft dezvoltă şi implementează soluţii care sprijină organizaţiile din lumea întreagă să-şi valorifice oportunităţile şi să facă faţă noilor provocări generate de progresul tehnologic. Echipa de ingineri şi specialişti software se află în centrul activităţii noastre. Noii membri ai echipelor Microsoft Development Center vor avea şansa de a lucra pentru o companie a cărei cultură organizaţională se bazează pe încurajarea oamenilor să devină mai buni în ceea ce fac. Ne dorim ca angajaţii noştri să simtă că au acces la oportunităţi de dezvoltare, că pot învăţa continuu şi că pot împărtăşi lucrurile pe care le învaţă. Suntem încântaţi că, în 2022, am fost recunoscuţi ca angajatorul cel mai atractiv din România, dar şi din industria IT. Acest lucru vine ca o confirmare a faptului că viziunea noastră şi cultura de a pune oamenii pe primul loc au cu adevărat un impact pozitiv”, a mai afirmat Adina Vidroiu.

În 2022, Microsoft a fost desemnat cel mai apreciat angajator din România în două dintre cele mai importante studii de specialitate – Randstad România Employer Brand 2022 şi “Top 100 cei mai doriţi angajatori”, derulat de Catalyst Solutions.

Microsoft ocupă prima poziţie în Topul celor mai apreciaţi angajatori din România, conform studiului Randstad Employer Brand 2022, o cercetare independentă realizată de liderul mondial în servicii de recrutare care analizează în profunzime brandul de angajator pe 31 de pieţe ce reprezintă 70% din economia globală. Microsoft a ocupat primul loc şi în Topul Celor Mai Doriţi Angajatori realizat de Catalyst Solutions, pentru al doilea an consecutiv, compania fiind apreciată de respondenţi drept un angajator cu o cultură organizaţională puternică, preocupat constant de mediul de lucru şi de angajaţi.

Cele mai importante criterii în alegerea angajatorului de către participanţii la aceste studii au fost pachetul salarial şi de beneficii, atmosfera plăcută la locul de muncă, siguranţa locului de muncă, echilibrul între viaţa profesională şi viaţă personală şi preocuparea pentru dezvoltarea competenţelor.

Educaţia este un vector generator de progres, iar una dintre preocupările Microsoft este crearea unei culturi a învăţării continue. Alături de ecosistemul de parteneri, compania investeşte permanent în formarea de specialişti în domeniul IT şi dezvoltarea acestei verticale a economiei româneşti. Dezvoltarea pe care a cunoscut-o această industrie generează o cerere foarte mare de forţă de muncă şi contribuie semnificativ la PIB-ul României, estimările indicând faptul că, până în anul 2025, în România vor fi create peste 650.000 de locuri de muncă pe roluri tehnice / IT.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?