Microsoft, în fața ONU pentru a vorbi despre 'terorismul cibernetic'

Microsoft, în fața ONU pentru a vorbi despre 'terorismul cibernetic'

Conducerea companiei Microsoft a acceptat o invitație din partea Consiliului de Securitate al ONU de a participa la o dezbatere specială săptămâna viitoare despre antiterrorism și posibilitățile de a se face față 'terorismului informatic', au indicat joi surse diplomatice pentru AFP.

Această dezbatere, prevăzută pentru miercuri, este organizată de Egipt, care prezidează în această lună Consiliul de securitate.

Va fi pentru prima oară când Microsoft se va adresa Consiliului, tot mai alarmat de utilizarea internetului și a rețelelor de socializare pentru difuzarea extremismului violent.

Un purtător de cuvânt al Microsoft a confirmat că un reprezentant al grupului va lua parte la această sesiune specială, dar a refuzat să furnizeze detalii.

Un grup de experți ai ONU invitase în iunie 2015 întreprinderile din domeniul internetului și rețelelor de socializare să cerceteze utilizarea serviciilor lor de către recrutorii grupului jihadist Statul Islamic (SI) și de către alte formațiuni extremiste.

Experții recomandaseră Consiliului de securitate să invite societățile respective să detalieze în fața sa măsurile pe care le iau pentru a preveni o astfel de utilizare a rețelei mondiale de comunicații.

Circa 30.000 de combatanți străini s-au alăturat jihadiștilor în Siria, în Irak și în alte țări, mulți dintre ei fiind contactați prin internet și prin rețelele de socializare.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Circoteca cu congresul e bluf? Iohannis joacă la două capete? Citiți ce se zvonește...

2 Congresul cașcavalului / Marioneta a câștigat

3 Hopa! / Orban: „Iohannis și serviciile au distrus partidul”

4 Așa o fi? / Cade și EUROINS? Doar 5% din bani mai sunt în băncile din România!

5 VIDEO Ce nu s-a văzut la TV la Congresul PNL