Micul dejun cu rugăciune naţională: Donald Trump le promite credincioşilor că nu îi va dezamăgi

Micul dejun cu rugăciune naţională: Donald Trump le promite credincioşilor că nu îi va dezamăgi

Cu ocazia Micului Dejun cu Rugăciune Naţională, un eveniment cu o tradiţie de peste 60 de ani, preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, le-a promis joi credincioşilor că nu îi va dezamăgi, relatează DPA.

"Nu vă voi dezamăgi. Niciodată. Vă pot spune asta", şi-a început Trump discursul în faţa a 1000 de persoane adunate la eveniment. Printre acestea s-au aflat mai mulţi membri ai cabinetului; Nancy Pelosi, preşedinta Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA; lideri religioşi şi reprezentanţi ai unor organizaţii de caritate.

Preşedintele a spus că americanii sunt "binecuvântaţi să trăiască pe un tărâm al credinţei, unde totul este posibil" şi a remarcat că marţi, când a rostit aceste cuvinte în discursul despre starea naţiunii, "toată lumea din încăpere s-a ridicat în picioare şi a aplaudat", ca o expresie a reînnoirii "dragostei şi loialităţii noastre, unii faţă de ceilalţi".

El le-a cerut americanilor să deschidă un drum nou "unindu-se în rugăciune".

Remarcând prezenţa pastorului Andrew Brunson, eliberat din Turcia anul trecut, Trump a susţinut - desfăcându-şi braţele şi privind în sus - că eliberarea "a fost un miracol".

A fost a treia oară când Donald Trump a luat cuvântul la Micul Dejun cu Rugăciune Naţională. De fiecare dată, el şi-a repetat promisiunile din campania electorală, inclusiv cea de a numi la Curtea Supremă a SUA judecători conservatori şi de a "proteja creştinătatea". Trump, care este prezbiterian, se bucură de popularitate în rândul albilor de confesiuni evanghelice.

Micul dejun cu rugăciune a fost organizat anual de Congresul american şi de organizaţii religioase începând din anii 1950 şi la el au participat de atunci toţi preşedinţii Statelor Unite. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”