Micul dejun cu rugăciune naţională: Donald Trump le promite credincioşilor că nu îi va dezamăgi

Micul dejun cu rugăciune naţională: Donald Trump le promite credincioşilor că nu îi va dezamăgi

Cu ocazia Micului Dejun cu Rugăciune Naţională, un eveniment cu o tradiţie de peste 60 de ani, preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, le-a promis joi credincioşilor că nu îi va dezamăgi, relatează DPA.

"Nu vă voi dezamăgi. Niciodată. Vă pot spune asta", şi-a început Trump discursul în faţa a 1000 de persoane adunate la eveniment. Printre acestea s-au aflat mai mulţi membri ai cabinetului; Nancy Pelosi, preşedinta Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA; lideri religioşi şi reprezentanţi ai unor organizaţii de caritate.

Preşedintele a spus că americanii sunt "binecuvântaţi să trăiască pe un tărâm al credinţei, unde totul este posibil" şi a remarcat că marţi, când a rostit aceste cuvinte în discursul despre starea naţiunii, "toată lumea din încăpere s-a ridicat în picioare şi a aplaudat", ca o expresie a reînnoirii "dragostei şi loialităţii noastre, unii faţă de ceilalţi".

El le-a cerut americanilor să deschidă un drum nou "unindu-se în rugăciune".

Remarcând prezenţa pastorului Andrew Brunson, eliberat din Turcia anul trecut, Trump a susţinut - desfăcându-şi braţele şi privind în sus - că eliberarea "a fost un miracol".

A fost a treia oară când Donald Trump a luat cuvântul la Micul Dejun cu Rugăciune Naţională. De fiecare dată, el şi-a repetat promisiunile din campania electorală, inclusiv cea de a numi la Curtea Supremă a SUA judecători conservatori şi de a "proteja creştinătatea". Trump, care este prezbiterian, se bucură de popularitate în rândul albilor de confesiuni evanghelice.

Micul dejun cu rugăciune a fost organizat anual de Congresul american şi de organizaţii religioase începând din anii 1950 şi la el au participat de atunci toţi preşedinţii Statelor Unite. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Un zvon...

3 Cum funcţionează softul de spionaj Pegasus, cum poţi vedea dacă eşti „pândit” prin telefon

4 Surpriză totală! Cu cine suntem, genetic, aproape identici

5 O fotografie rară cu 3 dintre devalizatorii României: Bittner, Cocoș și Petrache