Miculescu (SRR): Contest ferm acuzațiile lui Dragnea; afirmațiile sunt neadevăruri flagrante

Miculescu (SRR): Contest ferm acuzațiile lui Dragnea; afirmațiile sunt neadevăruri flagrante

Președintele-director general al SRR, Ovidiu Miculescu, a respins "ferm" marți afirmațiile liderului PSD, Liviu Dragnea, potrivit cărora l-ar fi amenințat pe liderul grupului social-democraților de la Camera Deputaților și că în radioul public se acordă bonusuri de 4.000 de euro din taxa radio.

"Contest ferm acuzațiile domnului Liviu Dragnea, președintele Partidului Social Democrat, susținute de la tribuna Camerei Deputaților. Precizez ca afirmațiile domnului Dragnea sunt neadevăruri flagrante pe care le pot demonstra oricând. Dincolo de calitatea mea, de președinte-director general al Radio România, calitate în care mi-am exprimat adeseori îngrijorarea și dezamăgirea profundă față de această măsură (eliminarea taxei radio-tv — n.r.), sunt un om obișnuit și nu văd cum ar fi putut interpreta oricine, vreodată, oricare din argumentele ridicate de mine în cadrul dezbaterilor ca pe o amenințare. Mai mult, declar acum, public, că această pretinsă discuție telefonică cu vreun lider de grup parlamentar, invocată de domnul Dragnea, nu a avut loc și subliniez încă o dată că toate afirmațiile acestuia sunt neadevăruri flagrante. Ceea ce se întâmplă în cazul de față este în egală măsură înfricoșător și revoltător", a afirmat Miculescu, într-o declarație acordată AGERPRES.

Potrivit acestuia, "asistăm la o incredibilă ambuscadă politică cu unicul scop de a vulnerabiliza și, ulterior, acapara politic Radio România".

În opinia lui Miculescu, eliminarea taxei radio-tv aduce grave prejudicii independenței și echidistanței serviciului public de radiodifuziune.

"Am subliniat mereu că această măsură aduce grave prejudicii independenței și echidistanței serviciului public de radiodifuziune și împiedică Radio România să-și îndeplinească misiunea publică asumată cu 88 de ani în urmă. Uneori, mărturisesc, am fost chiar vehement, o vehemență pe care vă rog să o puneți pe seama energiei și speranțelor pe care le-am investit în proiectul radioului public, dar nu am afirmat vreodată ceva ce ar putea fi interpretat ca o amenințare, oricât de vagă", a spus președintele-director general al SRR.

El consideră că "sensul unei dezbateri — care de fapt nu a existat — despre independența media publică a fost deturnat și reinterpretat politic".

"Se deturnează atenția de la concepte și principii și se încearcă, prin atacuri ad hominem, manipularea opiniei publice. Primele victime au fost colegii domnului Dragnea, care au votat sub imperiul emoției stârnite de această falsă știre. Următoarele victime vor fi milioanele de ascultători ai radioului public care vor descoperi la un moment dat, probabil prea târziu, că Radio România nu mai este radioul lor, vocea liberă, serioasă, imparțială, echidistantă și de încredere cu care s-au obișnuit, ci doar un subcapitol al unui buget guvernamental. Sub rezerva declarațiilor politice se poate afirma orice despre oricine iar media publică împinsă în arena unor astfel de dezbateri riscă să piardă mereu, pentru simplul motiv că nu are exercițiul unui astfel de discurs manipulator, fals, partinic precum cel la care tocmai am asistat", a completat Ovidiu Miculescu.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marți că directorul RRA, Ovidiu Miculescu, ar trebui să spună dacă i se pare moral "ca milioane de români" să plătească taxe pentru serviciul public de radio și din acești bani să se acorde în instituție bonusuri de 4.000 de euro.

El i-a mai solicitat lui Miculescu să spună dacă a fost numit politic și cine l-a numit, dacă a dat concurs și în ce a constat acesta.

"Este inadmisibil, din punctul meu de vedere, ca directorul Radioului, domnul Miculescu, dacă nu greșesc, să-l sune în timpul votului pe liderul de grup al PSD și să-l amenințe că 'o să vedeți voi ce pățiți dacă nu votați această lege'. Cum își permite așa ceva? Îl rog pe acest domn să spună dacă a fost numit politic și cine l-a numit. Dacă a dat concurs și eu nu știu, să ne explice lucrul acesta și ce concurs a dat", a precizat președintele PSD.

Marți, Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege inițiat de liderul PSD, Liviu Dragnea, care prevede eliminarea a peste 100 de taxe nefiscale, menținând și eliminarea taxei radio-tv.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țoapa o să vomite venin! „Gură de aur” și Reghe, poze în tandrețuri!

2 FOTO O profesoară de 41 de ani însărcinată a fost arestată după ce s-a culcat cu un elev de 15 ani

3 Priviți ce panouri rutiere montează Poliția din Ungaria, exclusiv pentru șoferii români

4 „Îmi cer scuze, n-aveam bani ieri!”

5 Furnizorii de gaze trimit notificări cu tarife noi exorbitante