Migranţii debarcaţi recent în insula Lesbos vor fi transferaţi într-un centru închis şi apoi expulzaţi

Migranţii debarcaţi recent în insula Lesbos vor fi transferaţi într-un centru închis şi apoi expulzaţi

Cei circa 500 de refugiaţi care au debarcat recent în insula greacă Lesbos vor fi transferaţi într-o fostă închisoare din nordul Greciei, de unde vor fi expulzaţi, au decis autorităţile de la Atena, relatează joi agenţia EFE.

Vremea nefavorabilă a împiedicat în ultimele zile sosirea mai multor ambarcaţiuni cu migranţi în insulele greceşti, după ce Turcia şi-a deschis graniţele către Europa pentru refugiaţi.

Autorităţile greceşti au ales ca soluţie de moment pentru cei circa 500 de refugiaţi găzduirea lor pe o navă. Odată ce au aflat de sosirea acestei nave, migranţi din tabăra de la Moria, unde circa 20.000 de refugiaţi stau în condiţii precare, au pornit către port, neştiind că migranţii urcaţi pe acea navă vor ajunge de fapt într-o închisoare, relatează corespondentul agenţiei EFE, care mai notează că poliţia din portul Mitilene nu permite nimănui să vorbească cu presa.

Ministrul grec al migraţiei, Notis Mitarakis, a anunţat joi dimineaţă că aproximativ 2.000 de migranţi aflaţi în tabere din insule vor fi transferaţi în partea continentală a Greciei, în cazul a circa jumătate dintre ei fiindu-le acceptate cererile de azil, iar ceilalţi din raţiuni umanitare.

În schimb, cei debarcaţi recent în Lesbos vor fi expulzaţi, pentru că au intrat ilegal în Grecia, a precizat oficialul grec. Ei vor fi deocamdată transferaţi într-o fostă închisoare militară din zona oraşului Serres, în apropierea graniţei cu Bulgaria, unde vor ajunge de asemenea migranţii care încearcă zilele acestea să treacă frontiera greacă (terestră şi maritimă) dinspre Turcia, a mai precizat Notis Mitarakis.

Însă localnicii din Serres au început deja să protesteze, la fel cum au făcut cei din insule nemulţumiţi de amenajarea unor tabere de refugiaţi acolo, la numai câteva ore după anunţul guvernului ei începând să blocheze şoselele pentru a împiedica trecerea oficialilor însărcinaţi cu amenajarea fostei închisori.

Deocamdată nu se ştie cât timp va mai sta în portul Mitilene nava cu cei circa 500 de refugiaţi, un purtător de cuvânt al Ministerului grec al Migraţiei afirmând că aceasta va mai rămâne în port câteva zile.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…