Migranţii dintr-un convoi din America Centrală continuă să intre în SUA

Migranţii dintr-un convoi din America Centrală continuă să intre în SUA

Migranţii dintr-un convoi sosit la frontiera Mexicului cu Statele Unite acum trei zile continuă să intre pe teritoriul american, pe măsură ce depun cereri de azil, relatează Reuters. Procurorul general al SUA, Jeff Sessions, a anunţat miercuri că a mai delegat la frontieră 35 de procurori adjuncţi şi 18 judecători, pentru a face faţă solicitărilor.

Miercuri dimineaţa, la ora locală 10.00, circa 30 de solicitanţi de azil - majoritatea femei, copii şi transsexuali - au fost lăsaţi să intre în SUA, după 15 ore de aşteptare în faţa unei porţi.

Până acum, din convoi au fost primiţi pe teritoriul american peste 50 de migranţi. Mai mult de 100 de oameni aşteaptă într-o tabără improvizată, la intrarea pe podul San Ysidro, care face legătura dintre Mexic şi SUA. Cei mai mulţi provin din Honduras, Guatemala şi El Salvador; niciunul nu este sigur că va fi primit în Statele Unite.

"Nu vom lăsa această ţară să fie copleşită. Oamenii nu vor trece cu caravana şi nu se vor călca în picioare la graniţa noastră în niciun fel", a declarat Sessions presei. Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, intenţionează să restricţioneze solicitările de azil, dar legislaţia americană şi internaţională obligă autorităţile să proceseze solicitările şi să decidă de la caz la caz, menţionează Reuters.

Convoiul pornit la sfârşitul lui martie din sudul Mexicului spre SUA număra peste 1000 de migranţi. Unii dintre aceştia au declarat deschis că intenţionează să treacă ilegal frontiera americană.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...