Migranţii dintr-un convoi din America Centrală continuă să intre în SUA

Migranţii dintr-un convoi din America Centrală continuă să intre în SUA

Migranţii dintr-un convoi sosit la frontiera Mexicului cu Statele Unite acum trei zile continuă să intre pe teritoriul american, pe măsură ce depun cereri de azil, relatează Reuters. Procurorul general al SUA, Jeff Sessions, a anunţat miercuri că a mai delegat la frontieră 35 de procurori adjuncţi şi 18 judecători, pentru a face faţă solicitărilor.

Miercuri dimineaţa, la ora locală 10.00, circa 30 de solicitanţi de azil - majoritatea femei, copii şi transsexuali - au fost lăsaţi să intre în SUA, după 15 ore de aşteptare în faţa unei porţi.

Până acum, din convoi au fost primiţi pe teritoriul american peste 50 de migranţi. Mai mult de 100 de oameni aşteaptă într-o tabără improvizată, la intrarea pe podul San Ysidro, care face legătura dintre Mexic şi SUA. Cei mai mulţi provin din Honduras, Guatemala şi El Salvador; niciunul nu este sigur că va fi primit în Statele Unite.

"Nu vom lăsa această ţară să fie copleşită. Oamenii nu vor trece cu caravana şi nu se vor călca în picioare la graniţa noastră în niciun fel", a declarat Sessions presei. Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, intenţionează să restricţioneze solicitările de azil, dar legislaţia americană şi internaţională obligă autorităţile să proceseze solicitările şi să decidă de la caz la caz, menţionează Reuters.

Convoiul pornit la sfârşitul lui martie din sudul Mexicului spre SUA număra peste 1000 de migranţi. Unii dintre aceştia au declarat deschis că intenţionează să treacă ilegal frontiera americană.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cică Stroe „chiloțarul” s-ar da la vitrega lui Vela

2 Tudose, umilit de primarii PSD, la Iași!

3 „Ești o curvă, mi-ai furat bărbatul! Știu că acum este la tine și v-o trageți” / Caz stupefiant în Capitală. Soț…

4 Păduchele din frunte / Ghiță, în coasta președintelui Vucic la înmormântarea patriarhului Serbiei

5 VIDEO Așa se întâmplă, cineva cu cap din partid ar trebui să-i ceară iertare acestui om! / Investigație Recorder…