Migranții intrați ilegal în Regatul Unit ar putea fi monitorizați cu brățări electronice

Migranții intrați ilegal în Regatul Unit ar putea fi monitorizați cu brățări electronice

Guvernul britanic analizează posibilitatea de a folosi brățări electronice pentru monitorizarea migranților intrați ilegal în Regatul Unit, după cum scrie presa britanică.

Foto AFP

Oficialii de la Ministerul de Interne al Marii Britanii iau în considerare această soluție pentru a-i împiedica pe migranții care nu pot fi cazați în unitățile de detenție, ce au o capacitate limitată, să se sustragă controlului, scrie The Times.

Cei care intră ilegal în Regatul Unit ar trebui să fie reținuți și expulzați în Rwanda sau în altă țară considerată sigură, după cum prevede legea pentru migrația ilegală.

Spațiile de cazare ale Ministerului de Interne nu sunt suficiente, de aceea trebuie găsite alte soluții în legătură cu această problemă. Oficialii instituției ar prefera creșterea numărului de locuri de detenție, însă rămâne o alternativă viabilă și folosirea brățărilor electronice pentru monitorizare sau sistarea alocației pentru cei care nu se prezintă regulat în fața autorităților, după cum menționează cotidianul britanic în articol.

"Monitorizarea cu brăţări a fost întotdeauna apreciată de Home Office (Ministerul de Interne) şi este opţiunea preferată faţă de sistarea ajutorului financiar, care ar fi dificilă legal deoarece ar exista riscul ca migranţii să rămână în mizerie", precizează o sursă a ziarului The Times .

Aproximativ 19.000 de migranți au traversat Canalul Mânecii de la începutul anului până acum, după cum arată datele publicate de ministerul britanic de Interne săptămâna trecută.

Atât premierul Rishi Sunak, cât și ministrul de interne, Suella Braverman , încearcă să limiteze numărul migranților intrați ilegal în țară. Premierul Rishi Sunak spunea că va „opri bărcile” , în mai multe postări pe rețeaua de socializare Twitter/X.

Sistemul de acordare a azilului a atins un nivel de restanțe record : 175.000 de cereri în privinţa cărora nu s-a luat decizia inițială, erau înregistrate la sfârșitul lunii iunie. Costurile pentru contribuabili aproape s-a dublat în ultimul an, însumând aproape patru miliarde de lire sterline (circa 4,6 miliarde de euro), potrivit Agerpres.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat