Mihai Fifor: Ministerul Apărării nu are în momentul de faţă o problemă bugetară

Mihai Fifor: Ministerul Apărării nu are în momentul de faţă o problemă bugetară

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) nu are în momentul acesta o problemă bugetară, în contextul întârzierii rectificării bugetare, a anunţat, marţi seară, ministrul de resort, Mihai Fifor.

El a declarat că MApN are asigurate fondurile necesare atât pentru programele de înzestrare, cât şi pentru salariile militarilor.

"MApN nu are o problemă bugetară în momentul de faţă. Noi avem anvelopa de 2%, o anvelopă convenită cu Alianţa Nord- Atlantică, o anvelopă de 2% alocată, iată, pentru al doilea an consecutiv, printr-o voinţă a Parlamentului României şi o decizie a Guvernului României, un gest remarcabil, un gest care ne şi poziţionează la masa mare, acolo unde şi trebuie să fie România de altfel. Deci, noi nu avem o problemă. Ne aşezăm în interiorul anvelopei noastre şi cu programele de înzestrare, şi cu salariile", a precizat ministrul Apărării, la Antena 3.

Mihai Fifor a subliniat, de asemenea, că nici Ministerul Afacerilor Interne şi nici Serviciul de Informaţii Externe nu au probleme bugetare, menţionând că oficialii acestor instituţii au transmis acest lucru în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro