Mihai Fifor: Până la finalul acestui an, în dotarea armatei vor intra primele 36 transportoare Piranha

Mihai Fifor: Până la finalul acestui an, în dotarea armatei vor intra primele 36 transportoare Piranha

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a participat, sâmbătă, la Arad, la ceremoniile organizate pentru a marca Ziua Forţelor Terestre, la Monumentul Ostaşului Necunoscut.

''Este o mare bucurie pentru mine să mă aflu astăzi aici, la Arad, pentru a sărbători - e drept, cu două zile mai devreme, Ziua Forţelor Terestre ale Armatei Române, dar am ţinut foarte mult să mă aflu aici deoarece batalionul de la Arad are o dublă încărcătură, pe de-o parte fiind una din unităţile de elită ale Armatei Române, iar pe de altă parte aici, la Arad, vorbim despre Batalionul mixt româno-maghiar de menţinere a păcii'', a spus Fifor.

Ministrul a vorbit despre învăţământul militar, despre redeschiderea Colegiul Militar de Marină de la Constanţa, dar şi despre necesitatea formării unui corp militar de elită.

''În învăţământul universitar am mărit foarte mult numărul de locuri, pentru că dorim să lărgim baza de selecţie pentru viitorii ofiţeri medici. Suntem foarte preocupaţi să formăm un corp militar de elită, care să poată face faţă oricăror provocări la care va fi supusă Armata Română'', a adăugat Fifor.

Totodată, ministrul a anunţat că primele 36 transportoare blindate Piranha vor intra în dotarea armatei până la finalul acestui an.

''Primele autovehicule vor ajunge în ţară până la finalul acestui an. Este vorba de 31 de transportoare blindate produse în Elveţia, alte 5, care vor fi asamblate în ţară, la Uzina Mecanică Bucureşti. După care, toate celelalte, până la 226, vor fi produse tot la UM Bucureşti. Transportoarele vor fi distribuite în toate unităţile din ţară'', a explicat Fifor, arătând că printre primele unităţi care vor fi dotate cu acest tip de transportor se află şi Batalionul 191 infanterie din Arad.

La ceremonie a luat parte şi arhiepiscopul Aradului, IPS Timotei Seviciu, care a vorbit despre tradiţia de luptă a armate române, întru apărarea gliei şi credinţei strămoşeşti şi despre Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă patronul spiritual al Forţelor Terestre.

La manifestarea din Piaţa Avram Iancu au mai participat prefectul Aradului, Florentina Horgea; deputatul Dorel Căprar, preşedintele Comisiei de Apărare, general de brigadă dr. Nicolae Tonu, locţiitor al comandantului Diviziei 4 Infanterie 'Gemina', reprezentanţi ai unităţilor deconcentrate din teritoriu, din cadrul MAI, cadre militare în rezervă sau în retragere. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Dacă nu face față, poate să vină cu un coleg” / Săpunaru, umilit puțin de o fană a Rapidului...

2 Bianca Censori a făcut din nou furori în Italia...

3 Așa o fi? /

4 De citit...

5 Soldații ruși din Ucraina, forțați să se violeze între ei, legați de copaci sau înfometați