Mihai Goţiu: Peste 500 de membri USR solicită revenirea asupra deciziei de excludere a Olimpiei Ardelean

Mihai Goţiu: Peste 500 de membri USR solicită revenirea asupra deciziei de excludere a Olimpiei Ardelean

Peste 500 de membri USR au semnat apelul prin care solicită revenirea asupra deciziei de excludere a Olimpiei Ardelean din partid şi renunţarea la "execuţiile şi epurările membrilor critici" la adresa conducerii, a scris, vineri, senatorul Mihai Goţiu, pe Facebook.

Într-un mesaj adresat preşedintelui USR, Dan Barna, senatorul se arată dezamăgit de primele reacţii ale acestuia privind cazul Olimpiei Ardelean, susţinând că "prezintă trunchiat şi manipulativ ceea ce s-a discutat şi s-a votat" miercuri seara, în Biroul Naţional al partidului.

Goţiu precizează că a fost prezent la şedinţa de miercuri seara, iar Olimpia Ardelean şi-a cerut scuze pentru injuriile adresate unor colegi, acceptând să fie sancţionată.

Însă, potrivit lui Goţiu, nu acesta a fost principalul subiect de discuţie, în peste 90% din timp, discutându-se sesizările privitoare la postarea pe care Ardealean a făcut-o pe Facebook cu câteva zile înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale şi modul în care ar fi afectat imaginea partidului.

"Dacă ar fi fost vorba (doar) de injurii şi jigniri (nu că asta ar fi o scuză), există o listă lungă 'de aşteptare', începând cu un coleg trimis să ne reprezinte la Bruxelles şi cu tine, Dan Barna, continuând cu mine şi cu mulţi alţi colegi care, în momente tensionate, în spaţiul public ori în discuţii interne, am trecut peste limitele adresărilor colegiale. Eu îmi cer scuze, sper să o faci şi tu, iar dacă asta nu rezolvă problema, propun să trecem la sancţiuni cu titlu de exemplu începând cu noi, cei din conducerea partidului", a transmis senatorul.

El a menţionat că, în cadrul şedinţei, a solicitat amânarea discuţiilor până când va exista o decizie a Comisiei Naţionale de Arbitraj (CNARB) legată de sesizarea depusă de Olimpia Ardelean în urmă cu un an.

"Sesizarea lui Oli nu e legată de faptul că a descoperit listele de semnături false (nedepuse în urma demersurilor ei), ci de comportamentul unui coleg, angajat al USR şi responsabil în campania #farapenali, care a vrut să depună lista cu semnături false, chiar şi după ce s-a dovedit că nu erau veridice! Dacă acest lucru e adevărat, e extrem de grav faptul că respectivul coleg nu a fost sancţionat intern nici măcar cu o mustrare! Însăşi faptul că vreme de atâtea luni sesizarea lui Oli nu a primit răspuns reprezintă circumstanţe atenuante, iar dacă ceea ce a reclamat se dovedeşte adevărat perspectiva e total diferită", a completat Goţiu.

În opinia sa, Olimpia Ardelean merita "mulţumiri publice" pentru că a observat şi a acţionat împotriva depunerii acelor semnături false, "care ar fi putut să arunce în aer campania #farapenali şi ar fi aruncat în derizoriu" eforturile membrilor USR şi ale societăţii civile.

"Dane, înainte de a continua cu faza de negare şi de escaladare şi radicalizare a situaţiei, încearcă să analizezi decizia de miercuri din perspectiva de mai sus. Şi adaugă la asta şi modul în care au fost 'selectate' şi celelalte sesizări care se aflau pe ordinea de zi şi care au fost amânate, toate împotriva unor voci critice la adresa unor acţiuni ale conducerii USR, iar unele dintre ele având acelaşi fond - de mutare a responsabilităţii de la cei care au expus USR unor vulnerabilităţi către cei care le-au semnalat (şi mă refer, fără echivoc, la sesizarea împotriva lui Cosmin Stoenoiu)", a explicat Mihai Goţiu.

El îi cere lui Dan Barna să oprească "vânătoarea de ţapi ispăşitori", deoarece "nu postarea Olimpiei Ardelean e cauza scorului" de la cele mai recente alegeri. Potrivit lui Goţiu, existenţa unor "colegi vocali şi critici la adresa acţiunilor conducerii USR" reprezintă "marele avantaj" competitiv al partidului. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, „dihăniile” HIMARS au început să „lucreze” asupra armatei ruse!

2 VIDEO Un soldat rus, lovit de o grenadă în timp ce îşi făcea nevoile

3 Serviciu secret / Putin nu mai are viață lungă

4 VIDEO O filmare cu coloana oficială a lui Putin „alergând” spre Kremlin a stârnit controverse în Rusia

5 FOTO Rămas fără comandanți, Vladimir Putin a trimis pe frontul din Ucraina un general obez aflat la pensie / Ce se știe despre generalul Pavel