Mihăilă: Voi accelera prezentarea din oficiu a datelor publice relevante şi voi încuraja elementele de reformă

Mihăilă: Voi accelera prezentarea din oficiu a datelor publice relevante şi voi încuraja elementele de reformă

Noul ministru al Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că va accelera prezentarea "din oficiu a tuturor datelor publice relevante" şi va încuraja "toate elementele" de reformă.

"Cu acest scop USR PLUS a primit votul cetăţenilor, pentru că a prezentat un plan de guvernare care include reforme şi transparenţă. Aceste lucruri sunt şi parte a programului de guvernare şi voi face totul pentru ca mandatul meu să fie ghidat de aceste valori. Cu acest scop voi accelera prezentarea din oficiu a tuturor datelor publice relevante şi voi încuraja toate elementele de reformă. Este o datorie faţă de cetăţeni şi un lucru esenţial pentru încrederea în sistemul sanitar, în guvernare în general. Suntem încă într-o criză sanitară, dar am convingerea că împreună putem depăşi, am convingerea că prin eforturi comune, la finalul acestei crize, sistemul de sănătate va fi mai puternic", a spus ministrul.

În ceea ce priveşte paturile ATI din secţiile COVID, ministrul a afirmat că numărul acestora era marţi de 1.634.

"Problema principală pe care o avem acum în spitale este disponibilitatea redusă a paturilor de ATI. În contextul în care în ultima săptămână numărul de cazuri a scăzut cu 10%, ne aşteptăm ca şi solicitarea pe paturile ATI să nu mai continue să crească în perioada următoare. (...) În 20 aprilie, numărul de paturi ATI în secţiile COVID era de 1.634. Acestea sunt paturile ATI dedicate COVID. În plus, mai există până la 4.000 paturi avizate în structurile spitalului care sunt dedicate cazurilor de terapie intensivă de alte patologii. Cred că prin modificarea ordinului care direcţiona circuitele intraspitaliceşti şi pacienţii cu coronavirus s-a permis o flexibilizare a secţiilor din spitalele - anterior erau spitale COVID şi non-COVID - iar acum sunt spitale mixte. Cred că împreună cu managerii de spitale vom reuşi să ne flexibilizăm şi noi acţiunile, aşa fel încât să ne adaptăm atât pentru pacienţii COVID, cât şi pentru pacienţii cu alte patologii", a susţinut Ioana Mihăilă. AGERPRES/(A - autor: Roberto Stan, editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu)

 

Citiţi  şi:

 

Coronavirus/Mihăilă: Vom transmite Guvernului o OUG care să faciliteze vaccinarea la medicul de familie

 

Priorităţile noului ministru al Sănătăţii: Atragerea de fonduri europene, accesul la servicii medicale de bază, reforma managementului

 

Ioana Mihăilă: L-am întrebat pe Vlad Voiculescu dacă voi supravieţui; a răspuns că speră că da

 

Ministrul Ioana Mihăilă: Avem în plan o reorganizare şi o eficientizare în Ministerul Sănătăţii şi în DSP-uri

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit!

2 Așa o fi?

3 Le dă bine Lăzăroiu, din când în când...

4 Așa o fi?

5 Câh! / Cine-o fi „sponsorul” care a plătit așa ceva?