Mii de oponenți ai cabinetului lui Netanyahu au organizat un protest la Tel Aviv pe „reformarea” justiției

Mii de oponenți ai cabinetului lui Netanyahu au organizat un protest la Tel Aviv pe „reformarea” justiției

Organizatorii săi au spus că sunt „împotriva unei lovituri de stat efectuate de un guvern criminal”.

Yarin Levin, ministrul israelian al justiției, inițiator al legii contestate. Foto: Shutterstock

Mii de oponenți ai noului guvern israelian, condus de liderul Partidului Likud, Benjamin Netanyahu, au protestat sâmbătă seara în centrul Tel Avivului împotriva intenției ministrului justiției, Yariv Levin pentru o reformă a justiției, a scris ziarul The Times of Israel .

Publicația citează o declarație comună a organizatorilor acțiunii, care spune că este desfășurată în semn de protest „împotriva loviturii de stat efectuate de guvernul criminal”. Levin a dezvăluit pe 4 ianuarie parametrii unei reforme legislative care ar limita competențele Înaltei Curți de Justiție a Israelului asupra legilor și deciziilor guvernamentale și ar oferi guvernului controlul asupra selecției judecătorilor. Potrivit organizatorilor, până la 10 mii de oameni au participat la mitingul din piața de lângă teatrul Habima din centrul Tel Avivului, în seara zilei de 7 ianuarie, după care unii dintre ei au defilat pe mai multe străzi.

Pe 29 decembrie 2022, Parlamentul israelian a votat într-o ședință extraordinară pentru acordarea încrederii pentru guvernul format de Netanyahu în urma alegerilor de 1 noiembrie. După aceea, miniștrii și noul premier au depus jurământul.

În aceeași zi, Netanyahu a ținut prima ședință a noului cabinet.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

4 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?