Mii de români, adunați la Berlin pentru susținerea familiei Furdui, ai căror copii au fost luați VIDEO

Mii de români, adunați la Berlin pentru susținerea familiei Furdui, ai căror copii au fost luați VIDEO

Mii de români s-au adunat sâmbătă, 26 noiembrie 2022, în fața Porții Brandenburg din Berlin pentru susținerea familiei Furdui, ai cărei copii au fost luați de Protecția Copilului din Germania, în aprilie 2021. Potrivit organizatorilor, la eveniment participă peste 8.000 de oameni.

La protestul din Berlin participă români din mai multe state europene FOTO Facebook

La protestul din Germania, pentru susținerea familiei Furdui, ai cărei copii au fost luați de Jugendamt (Protecția Copilului din Germania, participă membri ai comunității evanghelice din România, dar și din alte state europene, familia Furdui fiind membră a cultului penticostal. Potrivit organizatorilor, în Berlin au ajuns peste 70 de autocare de români.

De asemenea, la protestul din Berlin participă mai mulți politicieni români, printre care fostul ministru al Apărării din România, Gabriel Leș. Protestul este transmis live, pe pagina de Facebook dedicată susținerii familiei Furdui și pe Youtube.

Manifestanții cer întoarcerea în familie a celor cinci din cei șapte copii care sunt încă în custodia autorităților germane (doi dintre copii au fost lăsați să se întoarcă în familie).

„Adevărul” a dezvăluit că, la sfârșitul lunii octombrie 2022, copilul cel mare al familie Furdui, aflat în custodia Jugendamt, a fugit în România . „David și Naomi au spus în repetate rânduri că vor să se întoarcă acasă, asistenții sociali și tutorii nu le-au permis să facă acest lucru și au vorbit de rău despre părinții lor. Fiind cuprins de disperare în urma acestor discuții cu tutorele și alti reprezentanti ai Jugendamt, David a gândit un plan să scape și a fugit în România la rude. A considerat inadmisibil ca la 17 ani să fie ignorată dorința lui de a se întoarce acasă. Acum este fericit că poate să-și continue viața departe de Jugendamt”, a declarat Paraschiva Bloju, mătușa copiilor.

Cum a început coșmarul familiei Furdui

Drama familiei Furdui , mutată în 2012 din Spania în Germania, a început după ce copilul cel mare, de 16 ani, s-a plâns de relaţia cu părinţii, dar şi de faptul că cei doi băieţi mai mici sunt, uneori, bătuţi de mamă.

În retrospectivă, David însuși spune că era într-o stare proastă în perioada respectivă de lockdown. Era furios și frustrat și a exagerat declarațiile făcute în fața asistentei sociale a școlii. El nu a văzut niciodată că părinții săi i-au bătut pe frații și surorile sale”, spune acum mătușa copiilor.

Protecţia Copilului a descoperit că familia Furdui merge săptămânal la biserică, făcându-li-se un profil de oameni „extrem de religioşi care nu le oferă copiilor acces la toate subiectele relevante din societate”. Potrivit Paraschivei Bloju, nici înaintea preluării copiilor, nici ulterior părinţii nu au fost supuşi unei anchete a Poliţiei care să stabilească dacă copiii au fost abuzaţi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”