Milano, Amsterdam și Copenhaga, rămase în cursa pentru sediul Agenției Europene a Medicamentului

Milano, Amsterdam și Copenhaga, rămase în cursa pentru sediul Agenției Europene a Medicamentului

Orașele Milano și Amsterdam au intrat în runda finală de vot pentru desemnarea viitorului sediu al Agenției Europene a Medicamentului (EMA), care va trebui să fie mutat de la Londra în perspectiva ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, transmite Reuters, citând surse diplomatice.

În a doua rundă de vot au intrat orașele Milano, Amsterdam și Copenhaga, plasate în această ordine pe primele trei poziții în prima rundă pentru desemnarea viitorului sediu al EMA, Bratislava obținând locul al patrulea și ieșind din cursă.

După alocarea sediului EMA va urma procedura de vot pentru desemnarea viitorului sediu al Autorității Bancare Europene (EBA).

Găzduirea sediilor EMA și EBA se traduce prin locuri de muncă și vizibilitate pentru orașele și țările gazdă și de aceea competiția a fost extrem de dură.

După ce Malta, Croația și Irlanda s-au retras, în cursa pentru obținerea găzduirii sediului EMA au rămas 16 țări, printre care și România. Capitala irlandeză, Dublin, se află și printre cele opt orașe în competiție pentru sediul EBA, cursă în care favoritele par a fi Frankfurt și Viena.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...