Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Milenialii din Australia, cei mai nefericiți din lume (studiu)

Milenialii din Australia sunt cei mai nefericiți din lume, potrivit unui studiu realizat la nivel global și dat publicității miercuri de Deloitte, informează Xinhua.

Cercetarea a explorat viziunea asupra lumii a subiecților intervievați și a descoperit că milenialii de pe glob — persoanele născute între anii 1982 și 1999 — sunt din ce în ce mai îngrijorați cu privire la viitorul lor, în contextul evenimentelor cu care se confruntă lumea la acest moment, însă își păstrează totodată optimismul cu privire la capacitatea următoarei generații de a produce o schimbare.

7900 de mileniali din 30 de țări de glob au fost cuprinși în studiu, 300 dintre ei provenind din Australia. Aceștia din urmă s-au arătat nemulțumiți în special în legătură cu activitatea profesională și s-au arătat cei mai predispuși să-și părăsească locul de muncă în următorii doi ani (58%), în comparație cu semenii lor din alte părți ale lumii (38%).

Milenialii din Australia au demonstrat o viziune negativă cu privire la viitor, numai 8% fiind de părere că se vor afla într-o poziție financiară mai bună decât cea a părinților lor, și numai 4% sperând că vor fi mai fericiți.

Însă, majoritatea australienilor cuprinși în studiu (53%) și-au arătat încrederea în următoarea generație — numită Generația Z — care îi include pe cei în vârstă de 18 ani sau mai tineri, privindu-i într-o lumină pozitivă. Totuși, și procentul celor care au manifestat această viziune s-a aflat sub media înregistrată în alte țări dezvoltate și în curs de dezvoltare.

Directorul general administrativ al Deloitte, David Hill, a declarat că o mare parte din această atitudine negativă a milenialilor australieni vine de la incapacitatea lor de a pătrunde pe piața imobiliară, o piață care pentru predecesorii lor a fost foarte accesibilă. "Te gândești la marele vis australian, care pentru mulți australieni înseamnă să ai propria ta casă, și cred că pentru că din ce în ce mai mulți mileniali din Sydney și Melbourne acest lucru este doar un vis — departe de a fi atins", a declarat Hill conform sursei citate.

Subiectele principale de îngrijorare declarate de milenialii cuprinși în studiu au fost terorismul (30%), infracțiunile (27%) și schimbările climaterice (26%).

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Adevăratul sondaj pentru Dăncilă și PSD! Gâdea și Antena 3, preș la picioarele lui Iohannis după întâlnirea cu…

2 SCANDAL în PSD! Dăncilă a negociat cu frații Ciocan preluarea organizației de la Olt! Stănescu a aflat și a lu…

3 Urmează ultima etapă / ELIMINAREA PĂPUȘARILOR care-au condus România din umbră! Anunțul făcut de un cunoscut ju…

4 Derută șobolănească la Antena 3! Bunicul Luizei l-a făcut muci în direct pe Nicolicea! R.Dumitrescu mai că făc…

5 „Scheleții” USL! Anchetă DNA, cu sprijinul OLAF, privind comisioane de milioane de euro care au mers și la cam…

recomandări

Te ia DNA: Dan Popa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi dovezi că pisicile conduc de fapt lumea