Miliardarul britanic Harding se află în batiscaful dispărut în timpul coborârii pe Titanic

Miliardarul britanic Harding se află în batiscaful dispărut în timpul coborârii pe Titanic

Potrivit fiului adoptiv al omului de afaceri britanic, operațiunea de căutare și salvare este „în plină desfășurare”.

Foto: Nexta TV via Twitter

Miliardarul britanic Hamish Harding, care deține Action Aviation, o companie care vinde și operează avioane, se află la bordul submersibilului OceanGate Expeditions al companiei americane omonime. Contactul cu batiscaful firmei americane s-a pierdut în timpul unei scufundări la locul tragediei Titanicului, a anunțat luni canalul Sky News , citând o declarație a lui Brian Zas, fiul adoptiv al omului de afaceri în vârstă de 58 de ani.

"Gândurile și rugăciunile mele sunt pentru tatăl meu vitreg Hamish Harding, al cărui submarin a dispărut în timp ce explora Titanicul. Operațiunea de căutare și salvare este în plină desfășurare", a scris Zas pe Facebook.

Anterior, Action Aviation a transmis un comunicat în care arăta că omul de afaceri britanic „se află în prezent sub apă”, ca parte a unei expediții pe Titanic.

Mai înainte, OceanGate Expeditions a confirmat dispariția submersibilului său cu echipaj, conceput pentru a duce turiști la locul scufundării navei de pasageri Titanic. OceanGate Expeditions nu a precizat câte persoane se află la bordul submersibilului, când și în ce circumstanțe s-a pierdut contactul cu acesta. Costul unei astfel de călătorii este de 250.000 USD de persoană.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat