Miliardarul Michael Bloomberg donează 50 milioane de dolari Muzeului de Știință din Boston

Miliardarul Michael Bloomberg donează 50 milioane de dolari Muzeului de Știință din Boston

Miliardarul și fostul primar al orașului New York Michael Bloomberg a donat 50 milioane de dolari Muzeului de Știință din Boston, pe care îl adora în copilărie, fiind vorba de cea mai mare donație primită vreodată de acest muzeu, informează marți AFP.

Bloomberg, 74 de ani, fondatorul agenției de informații financiare care îi poartă numele și unul dintre cei mai importanți filantropi americani, se ducea în fiecare sâmbătă la acest muzeu atunci când locuia cu familia sa la Medford, în statul Massachusetts (nord-estul SUA), la zece kilometri de Boston.

Diminețile petrecute în acest muzeu "reprezentau momentele importante ale săptămânii mele", a declarat miliardarul, potrivit unui comunicat al muzeului.

Cu o avere de 41,7 miliarde de dolari, potrivit Forbes, Michael Bloomberg a luat un timp în considerare ideea de a se prezenta la alegerile prezidențiale din SUA, înainte de a renunța în luna martie a acestui an.

Muzeul de Știință din Boston s-a deschis în 1864, la acel moment instituția purtând numele de Muzeul de Istorie Naturală. În prezent, muzeul primește 1,5 milioane de vizitatori pe an.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...