Miliardarul Sir Richard Branson susține că insula Necker a fost ''complet devastată'' de uraganul Irma

Miliardarul Sir Richard Branson susține că insula Necker a fost ''complet devastată'' de uraganul Irma

Sir Richard Branson a declarat că insula sa privată din Caraibe, a fost ''complet și profund devastată" de uraganul Irma, relatează vineri The Telegraph.

Potrivit miliardarului britanic, întreaga sa echipă aflată de pe insula Necker se află în siguranță după ce s-a ascuns într-o pivniță din beton, însă clădirile și copacii de pe insulă au fost măturate de fenomenul meteorologic extrem.

''Este un moment traumatizant aici în Insulele Virgine britanice'', a povestit Sir Richard într-un mesaj audio publicat pe site-ul său Virgin. "N-am văzut niciodată ceva asemănător cu acest uragan", a adăugat el.

''Necker & toată zona sunt complet devastate. Gândurile noastre sunt alături de toți cei afectați de uraganul #Irma. Mulțumesc pentru ajutor'', a scris omul de afaceri pe contul său de Twitter la 7 septembrie, la ora 20:01.

Șeful Virgin Group i-a sfătuit pe toți cei care se află pe traiectoria furtunii să se pregătească de ce e mai rău, să se adăpostească împreună cu provizii și cu informații legate de procedurile în caz de urgență.

Sir Richard a mai scris pe Twitter că Virgin a contribuit cu donații pentru insula Antigua și Crucea Roșie Britanică.

La momentul trecerii Irma prin zona insulei Necker, alături de miliardar s-a aflat și fiul acestuia, Sam. Acesta a scris pe contul său de Instagram că este ''foarte îngrijorat pentru prieteni și pentru toți cei aflați pe insulele vecine și pentru persoanele aflate pe traiectoria (uraganului — n.r.). ''Căutați un loc sigur! Casele pot fi reconstruite, viețile nu'', a notat acesta. ''Natura ne avertizează din nou cu privire la impactul încălzirii globale. Trebuie să facem mai multe pentru a o combate'', a adăugat fiul omului de afaceri pe rețeaua de socializare.

Guvernatorul Insulelor Virgine, Gus Jaspert, a declarat stare de urgență joi noapte.

Uraganul Irma, una dintre cele mai importante furtuni din Atlantic din ultimul secol, se îndrepta vineri spre statul american Florida după ce a făcut ravagii pe un șir de insule din Caraibe omorând 14 persoane.

Cu rafale de vânt de circa 290 km pe oră, ciclonul de dimensiunile Franței a distrus în ultime zile mai multe insule mici din nordul Caraibelor, printre acestea numărându-se Barbuda, Saint Martin și Insulele Virgine.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...