Militanți houthi au atacat o navă de război saudită, în largul coastei de vest a Yemenului

Militanți houthi au atacat o navă de război saudită, în largul coastei de vest a Yemenului

Militanți houthi au atacat luni, cu bărci folosite ca bombe, o navă de război saudită, în largul coastei de vest a Yemenului, cauzând o explozie care a ucis doi membri ai echipajului și a rănit alți trei, a informat agenția saudită de stat SPA, preluată de Reuters.

"O fregată saudită în patrulare la vest de orașul port Hodeidah a fost atacată cu trei bărci folosite ca bombe aparținând milițiilor houthi", a arătat coaliția condusă de Arabia Saudită care luptă în Yemen.

Una dintre bărci a izbit spatele navei, cauzând o explozie și un foc în care au murit doi membri ai echipajului, relevă declarația, fără a specifica naționalitatea acestora. Alți trei au fost răniți și sunt în stare stabilă. Focul a fost stins de echipaj.

Gruparea houthi aliată Iranului, care controlează capitala Yemenului, a revendicat atacul, al treilea efectuat asupra unor nave în largul coastelor Yemenului, în ultimele șase luni.

"Nava de război saudită a fost implicată în agresiunea împotriva unor orașe de pe coasta de vest și a unor pescari yemeniți", a precizat un oficial militar citat de agenția yemenită de presă Saba, condusă de mișcarea Houthi.

Coaliția condusă de Arabia Saudită a arătat că atacarea navei reprezintă o serioasă dezvoltare care "va avea impact asupra navigației internționale și a fluxului asistenței umanitare din port pentru cetățenii Yemenului".

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia