Militar român de la baza Mihail Kogălniceanu, mort după ce s-ar fi înecat când mânca un măr

Militar român de la baza Mihail Kogălniceanu, mort după ce s-ar fi înecat când mânca un măr

Un militar român de la baza Mihail Kogălniceanu, în vârstă de 43 de ani, a murit, marți, după ce s-ar fi înecat când mânca un măr, potrivit surselor G4Media.ro.

Militarul a fost găsit inconștient în pat. Au fost alertate echipaje medicale, care nu au putut să îl resusciteze, acesta fiind declarat mort în urma unui stoc cardiorespirator.

Parchetul Militar a deschis o anchetă pentru a stabili cum s-a petrecut incidentul.

„Un gradat profesionist din cadrul Forţelor Aeriene Române a decedat, marţi, 14 februarie, în Baza 57 Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa. Caporalul clasa a II-a Marian Pascu era încadrat la Centrul 70 Geniu Pantelimon şi se afla în misiune în Baza 57 Mihail Kogălniceanu. Militarul, care se afla la odihnă, a fost găsit în patul său de colegi, în jurul orei 16,30, în stare de inconştienţă”, informează MApN.

Personalul medical al bazei i-a acordat primul ajutor, militarul fiind ulterior preluat de către un echipaj SMURD. Cu toate eforturile echipelor medicale, caporalul nu a răspuns la manevrele de resuscitare, fiind declarat decedat, precizează sursa citată.

Conform procedurilor, a fost sesizat Parchetul Militar Constanţa, cauza exactă a decesului urmând a fi stabilită după finalizarea procedurilor medico-legale.

Comandantul unităţii de care aparţinea militarul a numit o comisie de cercetare a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Caporalul avea 43 de ani şi era angajat al MApN din anul 2006. Era căsătorit şi avea un copil de 12 ani, potrivit sursei citate de Agerpres.

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale îşi exprimă profundul regret pentru această pierdere şi transmite sincere condoleanţe familiei îndoliate, menţionează un comunicat al Ministerului Apărării.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?