Militari americani și români participă la exercițiul "Scut de foc" în Republica Moldova (presă)

Militari americani și români participă la exercițiul "Scut de foc" în Republica Moldova (presă)

Circa 30 de militari americani din Garda Națională din Carolina de Nord și 30 de militari români participă la exercițiul internațional "Scut de foc 2016", programat să se desfășoare la baza militară de instruire din Bulboaca, relatează marți mass-media moldovene.

Grupul de militari americani a sosit luni la Chișinău cu un avion al forțelor armate ale SUA, alăturându-se celor 233 de militari moldoveni implicați în aceste aplicații.

Exercițiul este important pentru armata moldoveană deoarece vizează pregătirea subunităților de artilerie și creșterea interoperabilității între militarii Republicii Moldova, României și Statelor Unite ale Americii.

În cadrul aplicațiilor, militarii se vor antrena în executarea tirurilor de luptă din poziții de tragere acoperite, precum și în conducerea vehiculelor de luptă și tragerilor de luptă în plutoane și în cadrul bateriilor mixte.

Exercițiul internațional a fost anunțat pentru perioada 11-24 septembrie, potrivit Moldova.org .

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”