Militarii Batalionului "Dragonii Transilvani" s-au întors acasă, după misiunea din Afganistan

Militarii Batalionului "Dragonii Transilvani" s-au întors acasă, după misiunea din Afganistan

Militarii Batalionului 811 "Dragonii Transilvani" din Dej s-au întors acasă după misiunea din teatrul de operațiuni din Afganistan, ceremonialul de repatriere având loc, joi, pe aeroportul militar Câmpia Turzii, potrivit comunicatului remis AGERPRES de Brigada 81 Mecanizată "General Grigore Bălan" din Bistrița.

La ceremonia de primire au participat locțiitorul comandantului Diviziei 4 Infanterie "GEMINA", general de brigadă Adrian Ciolponea, locțiitorul comandantului Brigăzii 81 Mecanizată "General Grigore Bălan", colonel Ioan-Marian Cristurean, precum și un grup de elevi de la "Grupul Tinerilor Voluntari" din Câmpia Turzii, care au trimis militarilor aflați în misiune scrisori, desene și mesaje.

"După darea onorului, primirea raportului, salutul Drapelului de Luptă și trecerea în revistă a formației, în alocuțiunea rostită, locțiitorul comandantului diviziei a urat un călduros bun venit militarilor batalionului, le-a mulțumit și i-a felicitat pentru prestația deosebită și pentru modul exemplar în care și-au îndeplinit misiunea", se arată în comunicat.

De asemenea, tinerilor voluntari le-au fost înmânate certificate de apreciere "Prieteni al Dragonilor Transilvani".

"Dragonii Transilvani" au participat, cu un efectiv de 420 militari, în perioada august 2015 — martie 2016, în cadrul misiunii "Resolute Support", desfășurate în provincia Kandahar din Afganistan.

Misiunea batalionului a constat în asigurarea securității bazei militare Kandahar și a personalului forțelor coaliției dislocate în zonă, asistență și consiliere pentru forțele armate și de securitate afgane.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”