Militarii indieni uciși în confruntările cu chinezii au fost aruncați de pe culme. A fost o bătaie generală între sute de soldați

Militarii indieni uciși în confruntările cu chinezii au fost aruncați de pe culme. A fost o bătaie generală între sute de soldați

Confruntarea dintre militarii indieni și cei chinezi în urma căreia cel puțin 20 de soldați indieni au fost uciși a fost o bătaie generală care a durat ore bune și în care 600 de combatanți au aruncat unii în alții cu pietre, s-au bătut cu bare de metal sau chiar cu mâinile goale. Lupta s-a desfășurat pe terenul abrupt și dificil din zona Ladakh, regiuna Cașmir. Majoritatea celor uciși și-au pierdut echilibrul sau au fost aruncați de pe crestele înguste ale munților Himalaya,  informează The Guardian .

Aceasta a fost cea mai gravă confruntare din ultimii 60 de ani din această zonă de graniță disputată de China și India. Nu au fost folosite arme de foc, cele două țări încheind un acord care prevede că nu pot exista astfel de arme la mai puțin de doi kilometri de graniță.

Știrea despre soldații indieni uciși a provocat șoc în India. Demonstranți în mai multe orașe au ars portretele președintelui chinez Xi Jinping. De asemenea, premierul indian Narendra Modi a ținut un moment de reculegere în memoria soldaților uciși și a declarat că moartea acestora „nu va fi în zadar”.

Lupta dintre militarii indieni și cei chinezi a început, potrivit unor surse de la New Delhi, după ce o patrulă a armatei indiene a dat peste niște soldați chinezi într-o regiune muntoasă din care forțele Armatei Populare Chineze ar fi trebuit să se retragă din 6 iunie, conform unei înțelegeri dintre cele două părți.

Înfruntarea s-a transformat într-o confruntare în care cele două tabere s-au angajat în lupte corp la corp.

La un moment dat, ofițerul indian care comanda patrula a fost împins de pe culme și a căzut în prăpastie.

Indienii au chemat ajutoare de la un post aflat la circa 3 kilometri distanță.

A urmat o bătaie generală în care 600 de militari s-au bătut într-o beznă totală, timp de șase ore, cu pietre, bare de metal și alte arme improvizate.

Conform unor surse guvernamentale indiene, ambele tabere au înregistrat victime, cei mai mulți de pe urma căderii de pe creasta muntelui.

De asemenea, conform unor surse din serviciile de informații citate de către mass media indiene, în jur de 50 de militari chinezi ar fi murit în confruntare, fără a aduce dovezi suplimentare în acest sens.

Presa de stat chineză nu a difuzat până în prezent nicio știre referitoare la confruntarea de la granița cu India.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...