Militarii ruși se predau în fața dronelor ucrainene, susține Ucraina VIDEO

Militarii ruși se predau în fața dronelor ucrainene, susține Ucraina VIDEO

Imaginile publicate, vineri, de ministerul ucrainean al Apărării par să arate un militar rus capitulând în fața unei drone ucrainene fără pilot (UAV), relatează Business Insider .

În imaginile surprinse, un soldat neînarmat poate fi văzut mergând cu mâinile ridicate pentru a se preda. La sfârșitul înregistrării poate fi văzut în dreapta un alt soldat.

Insider nu a putut verifica videoclipul care a fost publicat pe Twitter.

Ministerul ucrainean al Apărării a transmis pe Twitter că drona „a luat în captivitatea un ocupant care și-a dat seama că predarea este o cale de a supraviețui”.

Soldatul rus care s-a predat. Foto: Captură video Twitter

Dronele știu”, se mai arată în postarea publicată de ministerul ucrainean al Apărării, fără a acorda informații despre locul sau momentul în care a fost realizat clipul video, însă nu este pentru prima dată când un militar se predă unei drone.

Fenomenul a fost văzut pentru prima dată în Războiul din Golf, când dronele de recunoaștere aveau să anunțe un atac iminent, a afirmat Dr. James Rogers, un istoric specializat în război și utilizarea dronelor pe câmpul de luptă.

Deci, când trupele lui Saddam au văzut dronele pe cer, și-au dat seama că sosește o salvă precisă”, a afirmat Rogers. Forțele irakiene au reușit să semnaleze dronei că vor să se predea, determinându-i pe americani să trimită un detașament care să-i ia prizonieri.

Totodată, o asemenea situație a fost raportată și în Ucraina. Un militar, numit și „Bob Sala” din Batalionul 247 de pușcași din Harkov, a declarat la începutul lunii septembrie în fața Congresului Mondial al Ucrainei că în regiunea Herson au fost utilizate UAV-uri pentru a difuza un mesaj care îi îndemna pe militarii ruși să se predea. Trei soldați ruși s-au conformat.

Acest lucru arată că dronele pot fi folosite nu doar pentru a salva vieți ucrainene, ci și pentru a captura soldați ruși, care vor putea depune mărturie împotriva guvernului lor criminal într-o etapă ulterioară”.

Ucraina a înregistrat și alte reușite în a-i face pe soldații ruși să se predea, în special prin intermediul liniei telefonice „ Vreau să trăiesc ”. Peste 3.500 de apeluri au fost înregistrate.

Proiectul a fost lansat în luna septembrie, cu două zile înainte ca președintele rus Vladimir Putin să anunțe mobilizarea parțială .

Ministerul rus al Apărării a anunțat, de asemenea, că folosește drone pentru a cere ucrainenilor să se predea, a informat agenția de știri TASS la începutul lunii noiembrie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani