Militarul Mădălin Stoica, care şi-a pierdut viaţa în Afganistan, decorat post-mortem de Departamentul de Stat al SUA

Militarul Mădălin Stoica, care şi-a pierdut viaţa în Afganistan, decorat post-mortem de Departamentul de Stat al SUA

Militarul român Mădălin Stoica de la Batalionul 280 Infanterie Protecţia Forţei "Brave Hearts", care şi-a pierdut viaţa în luna septembrie în timpul unei misiuni în Afganistan, a fost decorat, post-mortem, de Departamentul de Stat al SUA.

Distincţia "The Army Comendation Medal" a fost înmânată, joi, la Focşani, soţiei sublocotenentului post-mortem Mădălin Stoica, cu prilejul ceremoniei de repatriere a militarilor Batalionului 280 "Brave Hearts", "în semn de recunoştinţă pentru serviciul excepţional desfăşurat în funcţia de sanitar în sprijinul misiunii Resolute Support".

"Performanţa, dăruirea şi expertiza de care a dat dovadă a dus la obţinerea succesului subunităţii în care a fost încadrat pe timpul desfăşurării acţiunilor militare", s-a arătat în mesajul dinaintea acordării distincţiei.

Mădălin Stoica a primit şi medalia "Non-Article 5" pentru serviciile aduse Organizaţiei Nord Atlantice pe timpul desfăşurării misiunii "Resolute Support" în Afganistan. AGERPRES / (A - autor: Cristian Lupaşcu, editor: Irina Poenaru, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro