Minciuni pentru proști, cine-l crede? Dragnea: PSD nu a fost niciodată împotriva luptei anticorupție

Minciuni pentru proști, cine-l crede? Dragnea: PSD nu a fost niciodată împotriva luptei anticorupție

Minciuni pentru proști, cine-l crede? Dragnea: PSD nu a fost niciodată împotriva luptei anticorupție. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a participat, luni seara, la o emisiune la România TV, în care a criticat organizarea de către președintele Klaus Iohannis a referendumului în ziua alegerilor europarlamentare și a declarat că „Iohannis este mai rău și mai dușmănos decât Băsescu”. Dragnea a susținut că PSD nu a fost niciodată împotriva luptei anticorupție.

Liderul PSD a mai spus că „numai un nesimțit” poate să îi reproșeze că nu vrea să vină oamenii la vot când el a fost condamnat politic pentru că a vrut să aducă oamenii la vot.

Dragnea a spus ironic să nu își permite să intre în divergență cu Viorica Dăncilă. Totodată, liderul PSD a spus că Sorina Pintea a început controalele în spitale la sugestia sa, după ce a fost internat într-un spital privat și a văzut cât de curat este acolo deși salariile sunt cu 20-30% mai mici decât în sistemul public.

Întrebat când își anunță candidatura la Președinție, Liviu Dragnea a replicat: „Credeți că mă lasă ăștia liber să candidez?”

Principalele declarații ale lui Liviu Dragnea:

Temele în sine de la referendum nu sunt de respins, noi nu am fost niciodată împotriva luptei anticorupție, PSD nu a fost niciodată împotriva instituțiilor statului. Noi am sprijin legislativ, bugetar instituțiilor respective. Am alocat și instanțelor, și salariilor judecătorilor

Am o speranță cu care sper să nu mor în brațe, ca magistrații din România să devină independenți și să nu aibă niciun fel de teamă

Referendumul e o păcăleală, caută un prilej disperat să participe la campania pentru referendum. O să aibă o problemă cu USR și cu Cioloș, că Cioloș a dat OUG pe Codul penal și au spus că dacă vor veni la guvernare dau OUG care să modifice legile justiției. Eu nu știu cum o să voteze oamenii ăștia la referendum și cum o să-l susțină.

Astfel de inițiative nu pot fi întreprinse în domeniul drepturilor și libertăților

El vrea un referendum ca să nu fie mut și să-i sprijine pe ai lui, care or fi ăia

Cu temele nu am o problemă. Dacă e constituțional sau nu, o să vedem

Eu m-am lămurit de mult despre oamenii ăștia. Nu vreau să spun ce să fac dacă… Să vedem ce întrebări pune. La consultări va merge o delegație de la noi, poate îl ajută cu niște întrebări.

Ne deranjează cel mai mult că nu lasă oamenii să voteze în cunoștință de cauză pentru alegerile europarlamentare.

Iohannis e mai rău și mai dușmănos decât Băsescu. N-am crezut că o să trăiesc să o spun pe asta. Băsescu avea momente de omenie, de dialog

La USR sunt atitudini fasciste

În fiecare an nivelul de trai crește

Am avut întâlnire cu toate organizațiile și le-am spus să le spună oamenilor să vină la vot. Numai niște nesimțiți pot spune că vreau altfel. (…) Să vină cât mai mulți și să decidă, dar în cunoștință de cauză.

Numai un nesimțit poate să îmi reproșeze mie așa ceva când eu am fost condamnat politic pentru că am vrut să aduc oamenii la vot

Iohannis are doar porunci și dorințe și dacă cineva îndrăznește să nu facă ca el, e luat în vizor

Florin Coldea m-a condamnat pe mine direct și personal de trei ori și vrea și a patra oară. Și presiunile lui Pahonțu. Mă enervează asta cu Coldea consilierul meu. Îl aduc pe Satana consilierul meu?

Nicio lege nu mă avantajează pe mine

Ironic: Chiar nu-mi permit să intru în divergență cu dna prim-ministru (despre eventuala remaniere a miniștrilor Rovana Plumb și Natalia Intotero care candidează la europarlamentare – n.r.). Nu cred că este în regulă ca un membru al Cabinetului să meargă în campanie folosind infrastructura ministerului. Dacă e cazul să convocăm CEx pentru Rovana Plumb și Natalia Intotero care au cerut partidului să fie pe listă și acum au o problemă, discutăm. Dar nu cred că au o problemă.

Dna prim-ministru guvernează bine și trebuie să rămână acolo. Nu ne-am mai întâlnit, dna a fost plecată din țară, eu am fost prin țară

Salariul mediu real, după ce se dă la o parte creșterea prețurilor, deci ce rămâne este de 25%

Medicii au început să se întoarcă în țară, pentru că au un salariu comparabil cu cel din afară la prețurile din România și pot să stea și cu familia

M-au acuzat că am fost internat la spital privat. M-am dus după medic, doctorul Cazacu. Am încredere oarbă în el. A avut o intervenție chirurgicală la Irina pe care puțini oameni din lume au curaj să o facă.

Salariile în privat sunt mai mici cu 20-30% ca la stat. Acuma, curățenie exemplară, condiții foarte bune. nu știam, n-am mai fost internat. Și am vorbit cu dna ministru: E foarte în regulă că noi am mărit salariile, așa ne-am asumat și când o să fie sănătate le mai mărim, programul de investiții în sănătate e uriaș. De ce nu putem să avem curățenie și condiții bune în spitalele de stat? Și am rugat-o să meargă ziua, noaptea, neanunțat și să arate ce se întâmplă acolo

Întrebat când își anunță candidatura la Președinție: Credeți că mă lasă ăștia liber să candidez?

Eu nu am spaime. Am spus că mă duc oriunde cu fruntea sus. Eu dacă mai aplecam așa din cap și din coloană nu cred că plesneau discurile.


 



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA